Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elbizonytalanodtam. Mit tegyek?

Elbizonytalanodtam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Üdv. Olyan suliba vettek fel felsőoktatásba, amiről csak későn bizonyosodtam meg, hogy lehet, nem oda kéne menni - sajnos a sorrend megváltoztatása után. Mit lehet ilyenkor tenni? Iratkozzak be, végezzem el az első évet, aztán jelentkezzek át máshova? Tanácstalan vagyok. Remélem valaki tud segíteni! Köszönöm előre is

2013. júl. 29. 01:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hát ez az, nem nagyon. :/ Ráadásul még hallgatói jogviszonyom sem lenne... Lehet beiratkozom, lesz ami lesz, egy évet csak kibírok, aztán átjelentkezem a BGF-re. Ilyet lehet?
2013. júl. 31. 13:57
 12/16 anonim ***** válasza:

Az átjelentkezést hogy érted? Hogy egy év múlva újrafelvételizel vagy pedig megpróbálsz átmenni ugyanolyan szakra?

Annak hogy megpróbálsz átmenni ugyanolyan szakra más suliba van értelme, viszont ahhoz nagyon jól kell tanulni, hogy átvegyenek és arra készülj fel, hogy valószínűleg sok tárgyadat nem fogják majd beszámítani, amit az Edutuson megcsináltál. Az első verziónak, tehát annak, hogy újrafelvételizel és a hátad mögött hagysz 2 megcsinált félévet semmi értelme, mivel a saját idődet is pazarlod és az állami féléveid számát is (már ha államira mennél). Szóval szerintem ezt eléggé át kellene gondolnod.

2013. júl. 31. 16:02
 13/16 A kérdező kommentje:

Aa miért nem volt jelentkezésnél több eszem -_- ...

Nem tudom mit csináljak. Lehet ilyenkor még 1 éves OKJ-s képzésekre jelentkezni? Nézegettem párat, ami érdekel az mind 2 éves...

Fogalmam sincs, hogy mit csináljak.....

2013. júl. 31. 16:45
 14/16 A kérdező kommentje:
Jövőre meg emelik a ponthatárokat... Áh... Jó lesz ez nekem, majd tanulok sokat, aztán majd csak lesz valami... Majd kihozom ebből is a lehető legjobbat.
2013. júl. 31. 16:55
 15/16 anonim ***** válasza:

Jövőre nem biztos, hogy emelkednek a ponthatárok. Az hogy emelkedik-e majd csakis a felvételizőktől függ.

1 éves OKJ képzésre még úgy tudom, hogy lehet jelentkezni, bár az 1 éves képzések tényleg elég gagyik. Szerintem is az lenne a legjobb, ha beiratkoznál, ha már úgyis felvettek, végülis nem véletlenül jelentkeztél oda. Ha meg úgy adódik, akkor jövőre megpróbálhatsz átmenni másik suliba ugyanerre a szakra, hátha sikerül! :)

2013. júl. 31. 18:13
 16/16 A kérdező kommentje:
Újabb dolog: ma kaptam tőlük egy levelet, neptun belépéshez stb.... Hát a jelszót nem elírták? xD Nekem sikerült kitalálni, mi a hiba, de öcsém.... Vagy ez csak szerintem gáz?
2013. aug. 2. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!