Joguk van megváltoztatni egy szabályt eredményhirdetés előtt egy héttel?
A külföldön lerakott mindenfajta érettségit csak "középszintű"-nek fogadják el Magyarországon.
Ha elmentetek volna Szegedre megcsinálni ott az emelt érettségit, akkor most gondolom nem problémáznának.
Viszont a jó érettségitek azért nem vész el.
Az megmarad. Vagyis ha úgy adódik és mit tudom ősszel pl. leraknátok a kérdéses tárgyból az emeltet, akkor
már jövőre mindeképp el kell hogy fogadják a jelentkezésnél
Ez most komoly!? Nehogy feladd, ilyen nincs, szerintem jogilag abszolút támadható. Azt ugyan el tudom képzelni, hogy valami számomra elfogadhatatlan logika szerint csak a magyarországi magyar érvényes, de akkor ugyan már csapják hozzá a magyar történelmet is, de ha így van, legyen leírva, mert ami nincs leírva, az a szabály nem létezik. Az, hogy így van a felvi adatbázisában, az kevés. Meg az is, hogy valakinek a hülye fejében ez megfogalmazódott és jóvá is hagyták.
Ha mégis le van írva valahol és mostanában módosult, az más kérdés, de az is támadható. Akik szerint mindegy egy év és jövőre újra lehet felvételizni, azok nem tudják, miről beszélnek. Persze, nyilván meg lehet tenni és gondolom egy szavad sem lenne, ha nem lenne elég a pontod vagy te néztél volna el valamit.
Kitartás, ez így nem normális, ha nem vesznek fel, én komolyan sírni fogok és elvesztem a maradék hitem is. :(
Ha nem írtam volna meg az érettségiket sikeresen, akkor nyilvánvalóan nem szóltam volna egy szót sem, mivel akkor a saját hibámból adódott volna a probléma. Ja, és, mint már mondtam, nem volt leírva sehol, hogy nem fogadnák el a külföldi magyar nyelv tantárgyból tett érettségiket, ezt csak szóban közölték.
A vége az lett az ügynek, hogy a ponthatárok kihirdetése előtt néhány órával (!) megadták a pontszámokat, amik jogosan jártak nekem/nekünk (merthogy nem csak velem csinálták ezt meg, hanem több 10 emberrel).
Szóval felvettek államilag támogatott képzésre :)
Nyilvánvalóan rájöttek, hogy ha ez kitudódik, amit műveltek, akkor az rossz fényt vetne rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!