Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Joguk van megváltoztatni egy...

Joguk van megváltoztatni egy szabályt eredményhirdetés előtt egy héttel?

Figyelt kérdés
Külföldi vagyok, az SZTE-re jelentkeztem. Eredetileg több pontom lenne, mint ami a szakhoz kell, de a Felvin 0 pontot ítéltek nekem, mert közölték, hogy a külföldi középszintű magyar érettségi nem felel meg a követelményeiknek. Eddigi években nem volt gond ezzel, mindenkinek megadták a kellő pontot érte. Amikor felhívtuk őket, és megkérdeztük, hogy hol van ez az "új szabály" feltüntetve, nem tudtak magyarázatot adni. Ha egyértelműen megmondták volna, hogy nem fogják elfogadni, akkor magától értetődően átmentem volna Szegedre emeltezni, de így, hogy egy hete tudtuk ezt meg, hiába dolgoztunk meg a pontjainkért, nem kapjuk meg őket.

2013. júl. 19. 11:55
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
0%

Nulla pontot adtak?- Az nagyon durván hangzik

Mondom annyit tudnál még tenni, hogy most gyorsan jelentkezel az őszi érettségire, hogy tudjál jelentkezni

legalább a jövő évi felvételire. Gondolom még azért friss az anyag, tehát nem olyan nagy erőfeszítés még egyszer megírni az írásbelit meg elmenni a szóbelire

2013. júl. 19. 15:35
 12/37 anonim ***** válasza:
0%

Persze ez most csalódás neked, de azt kéne nézni,

hogyan tudsz tovább haladni. Mert ha most ezen szomorkodsz és nem teszel semmit, és várod a "sültet", akkor nemtudom. El kéne döntened, hogy most akkor jövőre is érdekelne-e még ez az egész vagy nem. Ha igen,

akkor meg tudod csinálni az emelt érettségit októberben, ha időben beadod a jelentkezésed (azaz szept. ötig)

2013. júl. 19. 15:38
 13/37 A kérdező kommentje:
A szakomhoz egy emelt kell, ezt meg is csináltam angolból, a másik érettségi elég ha középszintű, és én erre a célra a magyart választottam, amit az iskolámban (külföld) tettem le. Na és ezzel problémáznak. Ma reggel jelezték felvin, hogy a kérelmemet elutasították, úgyhogy nincs több remény. Természetesen nem fogok a babérjaimon ülni ebben az egy évben, készülök egy újabb érettségire, amit a magyar helyett fogok letenni. És igen, tudok mindent az érettségikről, mi mennyi, mikor, hol. Az a fájó, hogy rengeteget dolgoztam, és tudom, hogy nem dől össze a világ, ha egy évet ki kell hagynom, de az embert kicsit pofon vágja egy ilyen igazságtalan helyzet.
2013. júl. 20. 11:34
 14/37 A kérdező kommentje:
Az 5. válaszolónak mondom, hogy semmilyen erre vonatkozó dolog nincs írásba foglalva, ha lenne, akkor tudtuk volna előre, és nyilván más utat választunk, hogy ez ne történjen meg.És így most több 10-en maradtak hoppon, miközben kitűnő bizonyítvánnyal, és 5-ös érettségikkel vágtunk neki a felvételi eljárásnak.
2013. júl. 20. 11:41
 15/37 anonim ***** válasza:
én a helyedben akkor ezt nem hagynám! másik külföldi válaszolónak elfogadták! az angol emelt bennevan a követelményekben? tehát az választható? ha igen, akkor addig verd az asztalt, amíg nem számolják ki a pontjaidat! egyébként találtam egy mai friss cikket, ezt azért nézd meg: [link]
2013. júl. 20. 11:44
 16/37 A kérdező kommentje:
Felsőbb szervektől is kérünk már segítséget, ők is kapcsolatba léptek az OH-val, kaptak is ígéretet arra, hogy elfogadják az érettséginket. Csak ugye az ígéret hiábavaló volt. Az osztálytársaim, akik ugyanebben a cipőben járnak, elmentek személyesen Budapestre az OH-ba, gyerekként kezelték őket, mondhatni szóba sem álltak velük.
2013. júl. 20. 12:12
 17/37 anonim ***** válasza:
elektronikus úton küldted be a bizonyítványt?
2013. júl. 20. 12:36
 18/37 A kérdező kommentje:
Igen.
2013. júl. 20. 12:38
 19/37 anonim ***** válasza:
0%

Nem a "felvi"-hez kellett volna (be)menni inkább?

Ők Budán vannak a Maros u-ban

(honlapjukon a pontos cím ott van) meg az ügyfélfogadási idő is meg van adva. Ilyen pontújraszámolási kérvényt meg tegnapig lehetett leadni ha jól tudom

2013. júl. 20. 12:53
 20/37 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudomn, de lehet, a "felvi" tulajdonképpen

az OH-hoz tartozik (csak nem ott van helyileg)

Az OH a Szalay u-ban található, a Felvi meg Budán

2013. júl. 20. 12:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!