Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Valaki segítene nekem árvaellá...

Valaki segítene nekem árvaellátással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Tehát mindenhol azt olvasom, hogy az iskolában kell majd igényelni, és szoctám néven fogom kapni, kb 22.000 forintot.

hivatalos oldalon pedig azt, hogy

"Az árvaellátást írásban, kizárólag az e célra rendszeresített nyomtatványon vagy elektronikus űrlapon kell igényelni. . Ügyelni kell arra, hogy az igénybejelentő lap (ONYF. 3514-275/B.) pontosan, jól olvashatóan legyen kitöltve és az igénylő (törvényes képviselője) azt írja alá.

Nem nyugdíjas halála esetén az igénylő lakóhelye szerint illetékes nyugdíj-megállapító szervnél kell kérelmezni az árvaellátás megállapítását."

és persze az összeget is lefixálják, apám nyugdíjának 30%-a.

Akkor most hogy is van ez? vagy ez most két külön dolog? egyik iskola, másik állam? gondolom árvaság miatt egyszerre két helyről nem fogok pénzt kapni.. hogy működik?

2013. júl. 8. 13:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Mi köze lenne az árvaellátásnak a sulihoz? Az egy nyugdíjszerű ellátás.

ÉS szoctámnál jelethet előnyt, ha valaki árvaellátást kap.

2013. júl. 8. 13:40
 2/8 A kérdező kommentje:
ja, értem, tehát az árvaságit mindenképpen megkapom ha tanulok, az iskolában a szoctám pedig az, ami a pontrendszer szerint működik, és a kettő nem zárja ki egymást. jól értem?
2013. júl. 8. 13:43
 3/8 anonim válasza:
Nem zárja ki egymást,sőt ahogy az előző válaszoló is írta,előny jelenthet az,hogy árvaellátást kapsz.Mindenképp megkapod az árvaellátást,hogyha tanulsz,de ahogy a hivatalos oldalon is áll,igényelni kell.Iskolalátogatási mindenképp kell meg a halotti anyakönyvi kivonat,a többire már nem emlékszem,de az ONYF oldalán minden ott van.
2013. júl. 8. 14:06
 4/8 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat. kicsit kezdek megnyugodni, csakis ettől függ már, hogy el tudom-e kezdeni a sulit. apum meghalt, anyum pedig 4 órában dolgozik, tehát diákhitelre is mindenképpen szükségem lesz.
2013. júl. 8. 14:13
 5/8 anonim válasza:
Nincs mit :) Remélem,hogy minden jól alakul és sikerül elkezdened a sulit :) Sok sikert :)
2013. júl. 8. 14:22
 6/8 A kérdező kommentje:
abban tudtok még nekem esetleg segíteni, hogy egyszeri támogatást lehet-e kapni iskolakezdéshez? mert igazából elindulni a legnehezebb, főleg, hogy a diákhitelt csak októberben utalják először, tehát másfél havi pénz ez, ami megélhetésre, hazautazásra, illetve magára a költözésre, tanszerek megvételére jó? természetesen visszatérítendő megoldás is érdekel.
2013. júl. 8. 14:30
 7/8 anonim válasza:
Én úgy tudom,hogy kizárólag csak a közoktatásban résztvevők (általános iskola,középiskola) után jár iskolakezdési támogatás.
2013. júl. 8. 14:40
 8/8 A kérdező kommentje:
ja, értem, köszönöm! Akkor megpróbálom valahogy máshogy. igazából dolgozom, és már 12. osztályban végig dolgoztam, mert átmentem levelezőre, de nem sikerült félretenni, mert vagy megszünt a cég, ahol dolgoztam, és nem fizettek ki, vagy szimplán átvertek, és amit végül megkaptam, az mind mehetett anyának a lakásba, meg ennivalóba, vagyis egyből neki utalták, nekem nincsen bankszámlám. most is a júniusi fizetésemből nem láttam egy forintot se :(
2013. júl. 8. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!