Van okom a félelemre az egyetemi élettel kapcsolatban?
Bejelöltem az ELTE-BTK-án két szakot, a TTK is egy szakot, plusz még a Pázmányos jogon és a Pécsi Tudomány Egyetemen is bölcsészkaron. Leginkább ELTE-BTK-ra szeretnék bekerülni, mert az passzol a leginkább hozzám és meg is fogott.
De mostanában hallottam elég érdekes dolgokat a BTK hallgatói önkormányzatáról, hogy ilyen undorító listákat gyártottak és Jobbikos haverjaik vannak. Ezenkívül az egyik tanárom, aki odajárt, mesélte, hogy volt, hogy az egész HÖK kiugrott Mallorcára bulizni.
De gondolom a többi egyetemen sem szentek a hallgatói önkormányzat tagjai vagy bárki más. Például valaki azzal jött, hogy mennyi beképzelt bunkó jár a Pázmány jogi karára, miközben a nyílt napon úgy állították be, hogy oda csak angyalok járnak.
Nyilván a fent említett egyetemeknek elég magas a színvonaluk, de nem igazán tudom, hogy mi a helyzet a helyi egyetemi élettel. Mert hiába jó az oktatás, ha közben ki akarok ugrani az ablakon a többi diáktól.
A HÖK-ösök mindenhol kiskirálynak képzelik magukat, de lesznek ott normális emberek, nem kell félned :)
Én is ELTE BTK-t jelöltem.
Hát BTK-án régészetet és néprajzot jelöltem be, TTK-n földrajzot, Pécsen is régészetet.
De a HÖK honnan szerzi a pénzét egyáltalán ehhez? Mi a fene a dolguk tulajdonképpen ott? Nem az, hogy képviseljék a tanulók jogait?
És ez ellen, hogy lehetne fellépni?
Az a baj, hogy ha ezeket valahogy teljesen kicserélnénk, akkor meg az új hökösök hülyülnének meg teljesen. Aki a hatalom közelébe kerül, az teljesen begolyózik tőle :S
Szóval nem lehetne valahogy "borsot törni az ilyenek orra alá" hogy kicsit észre vegyék magukat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!