Egyetemen szóbeli vizsga?
Az lenne a kérdésem hogy hogyan néz ki egy egyetemi szóbeli vizsga? A legfontosabb kérdésem az az hogy milyen gyakorisággal vannak ezek a vizsgák? (félévente,havonta?)
A másik kérdésem meg az az hogy milyen terjedelemben vannak átlagban?(1 tantárgy 20 tétel kb? és ezek a tétele kb hány oldalasak?)
És az utolsó , hogy ugy mint a érettségi szóbelin egyszerre 5 vagy esetleg több tantárgyból kell menned vagy napontkén 1-2?
Teljesen mindegy,ohgy minek hívosd kollokvium vagy szigorlat.. lényeg a kollokvium 1 félév anyaga ez elhet Írásbeli és lehet szóbeli egyetem függő. Az aynag mennyiség is egyetem és szak függő. Van ahol egy féléves anyag egy 200 oldala könyv 8 büfészak) van ahol akár 500-600 oldal így képzeled el azt a 20 tételt
A szigorlat az több félév ált 2 anyaga összsen ált már kollokváltál az első feléből így azt újratanulni kicsit könnyebb az,ohgy ez szóbeli-e megint egyetem függő. Amikor én jártam felősoktatásba mnidne vizsgám asuzóblei volt. egy vizsgaidőszakomban ált 12-15 vizsgám volt.
Havonta biztos nincsen szóbeli vizsga.
Szemeszter végén van csak
Na akkor én most építőmérnök hallgatóként nyilvánulok meg. Nálunk a szóbeli vizsgák általában beugróval kezdődnek. Ez vagy egy számítás, vagy egy gyors kérdés, amiben 3 mondatban tudni kell válaszolni. Sokszor nem is húzni kell, csak rádnéz, kérdez, te csípőből válaszolj. Változó, hogy hány beugró van és hogy ezeket tudjuk-e előre avagy sem. Ha számítás, akkor a típust tudjuk, de konkrét feladatot nem. Ha fogalmak, akkor általában kiszokták adni a listát.
Nincs olyan, hogy kicsit jó, vagy tudod, vagy nem, ennek fejében lehet folytatni a vizsgát.
Kihúzod a tételt, avagy mond egy témát a tanár, leülsz, kidolgozod, összeszeded a gondolataidat, aztán tanár függő, hogy el kell-e mondanod, avagy sem. Van akinél fel kell mondani, van olyan aki elolvassa amit abban a 10 percben jegyzeteltél és belekérdez, beszélgetni akar. :)
Hogy mennyiségre mennyi tétel van az is változó, nálunk nincsenek szigorlatok, így eddig 25 volt a max. Mennyiségre is változó, volt hogy 16 tételem volt, de az 150 oldalban és volt hogy 10 tételem volt 10 oldalban. Viszont ahogy le is írták ménrökéknél ezek álalában nem magolós témák, arra kíváncsia többnyire, hogy mennyire érted azt, amiről beszélsz. Én állítom, nekünk a szorgalmi időszak agyzsugorodás és vergődés a túlélésért, ehhez képest a vizsgaidőszak már felüdülés. ELVILEG zh-kra és az évközi feladatok közben mindent meg kell tanulnunk és értenünk, amit vizsgán is számon kérnek majd, így aki folyamatosan tanul, annak vizsgaidőszakban nincs olyan nehéz dolga, mint mondjuk egy magolósabb szakon.
Nelünk átlagban 5-6 vizsga szokott lenni, idén pl. nekem mind szóbeli volt (harmad éves voltam). A szakmai tárgyak elég szívósak voltak ebben a félévben, így gyakorlatilag a 6 vizsgámat 6 hétre osztottam el és így vizsgaidőszak utolsó hetében sikerült is végeznem.
Sokan egy hétre zsúfolnak mindent, de én ezt a megoldást nem szeretem. Majd ha ott leszel már látni fogod hogyan lehet taktikázni velük, amire többet kell tanulni arra érdemes több időt hagyni, de vannak olyan töltelék tárgyak, amikre akár 2 nap is elég, ezeket betudod sűríteni valahova. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!