Hogy válasszak tételt a szóbelinél?
Tudom, hogy melyik tételt hányadiknak fogja lerakni a tanárom.
Arra lennék kíváncsi, hogy egy szóbeli vizsgán mi fog történni?
Egyedül leszek bent egy teremben, ahonnan elküldenek egy másikba, ahol ki kell dolgoznom a feleletemre a vázlatot, vagy végig szemmel fog tartani a vizsgabizottság?
Másrészt ha a tételt kihúztam és lefeleltem, akkor azt a tételsor legvégére, vagy a legelejére teszik vissza?
Hogy teszik le?
Megkeverik a tételeket, mint a kártyákat minden felelő után, vagy hogy működik ez?
Az 1. tételt a vizsgázónak bal oldalra teszi a tanár, vagy a saját magához viszonyított bal oldalra?
Tehát nekem, vagy neki lesz balról jobbra a tételsor kirakva?
Hogy képzeljem el?
Mennyi időm lesz vázlatot írni?
Mennyi idő lesz felelni?
Infó, magyar ny, magyar i, töri, angol tárgyakból érdekelne ez.
Valaki segítsen HELP
Hát én kb 4. vagy 5. vagyok a sorban, szóval remélem nem kavarja össze a tanár.
Amúgy minden osztálynak más tételsora van, szóval nem egész nap azt fogják mondani.
Nekünk azt mondták, hogy mivel minden osztályt más tanít, és mi választhattuk ki melyik tételt akarjuk megtanulni.
A legnagyobb hülyeség erre alapozni, hogy a tanár sorba teszi le a tételeket, és előre tudod, hogy melyiket fogod húzni.
Az én osztályfőnököm is eljátszotta ezt egy korábbi osztályával, az egyik hülye rosszat húzott, és vele együtt szinte mindenki megszívta. Úgyhogy nálunk ezt már nem volt hajlandó eljátszani. Szóval... tanulni biztonságosabb...
Miből fogna gyanút az elnök?
Nem vagyok kretén, hogy magamban beszéljek, hogy a 2.-es tétel gipsz jakab azt nem választom XD
Az elnök se kretén.
De semmi baj, ha te csalásra akarod alapozni az érettségidet, és arra játszol, hogy majd pont azt a tételt húzod, a te dolgod. Nekem nem dolgom, hogy meggyőzzelek, és ha koppansz, akkor nem én koppanok.
Az összes tételt megtanultam, igazából nem a kettesért mennék :-)
Tovább nem fogok tanulni, legalábbis 3-as 4-es átlaggal nem veszélyeztetem az egyetemeket.
Csak tudjátok ha a munkáltató elkéri az érettségit jobban nézne ki egy 3-as, vagy egy 4-es, mint a kettes :-)
Drága kérdező, miről beszélsz? Mi az, hogy nem hármas vagy négyes átlaggal nem tanulnál tovább?
Pont erről kérdezel, hogy mi van az érettségivel. Na, pont az, hogy gyakorlatilag senkit nem érdekel a 4 (vagy 5) éves eredményed, hanem csak az érettségi.
Természetesen attól függ, hogy melyik módját választod a pontszámításnak, de a jegyek általában maximum 10-20 pontot érnek, ami bár sok lehet, de az érettségi jelentőségéhez képest igen kevesek.
A helyedben én a következő évben jelentkeznék, mert rosszul fogod fel. Ne a jegyeidre támaszkodj, hanem az érettségidre. Pont most írtad, hogy nem mindegy milyen jegyed lesz... látod, hogy nem érdekel senkit a középiskolai eredmény? (sajnos...)
Na, mindegy, én csak az érdekedben írtam, szóval bocs a hangnemért, de tényleg csak azért, hogy átlásd: simán mehetnél továbbtanulni.
Amúgy: minimum(!) fél órád lesz kidolgozni a tételt, és a tanárok, bizottság is látni fog. Van, hogy visszateszik, van hogy nem teszik vissza a tételeket.
A felelés tőled függ, minimum 5, maximum 15 perc lehet.
Angolnál nincs felkészülési időd.
Megírhattad volna, milyen lett/ volt végül
Milyen tétel jutott neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!