Milyen az oktatás és a színvonal a Nyugat-magyarországi egyetemen?
Jómagam a szombathelyi karon tanulok. Úgy tudom a soproni részleg az ország legrosszabb oktatási központja, DE amit én tapasztalok itt Szombathelyen az szöges ellentétben áll ezzel. Első osztályú képzést kapok a szakirányú tárgyakból, ez tagadhatatlan. Olyan kaliberű tanárok vannak, akik tudják biztosítani azt, hogy ne a semmire kapd meg a diplomát. Sajnos nagyon nehéz dolguk van a kis létszám miatt, pedig ők lennék azok, akik fel tudnák virágoztatni ezt az egészet. (Ez alatt nem a földrajzra gondolok meg nem is a bioszra, de még a kémiára se. Ki lehet totózni, hogy TTK révén melyik az a maradék két tárgy, amire célzok.) Én csak ebben a két tárgy nevében tudok beszélni. Ha megszerzed a diplomát, akkor értesz is hozzájuk és el is tudsz vele helyezkedni.
Azt azért had jegyezem meg, hogy az elit egyetemeken is át lehet jutni a rostán 50-60%-al, de az mégis milyen tudás? Munkába állnak vele és ja várjál ez pont benne volt a 60%-ban, de az már nem azzal hagyjál békén, vagy mi? És akkor az aki kettessel ment végig ugyanazt a papírt kapja, mint aki 5-össel... Ha valamiben jó akarsz lenni, akkor ahhoz te is kellesz, nem csak a tanárok, meg az iskola különböző szolgáltatásai, az kevés hozzá.
Egyszóval, ha a Nyugat-magyarországi egyetemre akarsz menni fizikát vagy matematikát tanulni, akkor megnyugodhatsz, megfelelő képzést fogsz kapni, ellenben a negatív hírekkel, ezt első kézből tudom neked biztosítani.
Én a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai karára jelentkeztem idén, ami valószínűleg beolvad az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Karába.
Nos a GEO-ról én úgy hallottam, hogy ott kemény a matematika. Meg úgy általában az oktatás is. :D Szóval jó helyre kerülök. :-)
Nekem írtál emailt is, ha nem baj itt válaszolok.
Sajnos az andragógiáról nem tudok semmit se mondani, csak arról a két szakról amit leírtam, ha azokra mész, nyugodt lehetsz, de másban sajnos nem tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!