Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Sürgős! Szóbeli érettségin...

Sürgős! Szóbeli érettségin megmondják, hogy mit kell használnom?

Figyelt kérdés
Tehát úgy értem, hogy ha mondjuk kihúzom Petőfitől a Szeptember végén c. verset (tudom, hogy ilyen tétel nincs), akkor megmondja a tanár, hogy ott a 11-es szöveggyűjtemény, vagy azt is tudnom kell, hogy melyikben találom meg?
2013. jún. 15. 23:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Megmondják.
2013. jún. 16. 00:09
 2/11 anonim ***** válasza:
8%
Ha azt sem tudod, hogy egy írót kb merre keress, akkor mennyi az esélyed a sikeres érettségire?
2013. jún. 16. 00:24
 3/11 A kérdező kommentje:

Magyar: 95%

Matek: 98%

Töri: 96%

Angol: 100%

Informatika: 100%

Szerinted? :)

Esetleg az idegességtől félrenyúlok. Ja, és a büdös életben nem olvastam olyan rendszerességgel a szöveggyűjteményt, hogy vágjam, hogy Petőfi esetleg melyikben van. És bónuszban: 3 éve jártam utoljára suliban.

2013. jún. 16. 00:27
 4/11 A kérdező kommentje:
Első: köszönöm! :)
2013. jún. 16. 00:27
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk csak odamutattak, hogy ott vannak a könyvek, szöveggyűjtemények, szóval ne számíts rá. Persze meg lehet kérdezni, de mi pl. eléggé el voltunk csúszva a tananyaggal, szerintem már a tanárunk se tudta mi hol van, plusz nem a legjobb első benyomás szerintem. De a tartalomjegyzéket végignézni nem sok idő, olvasni csak tudsz az idegességtől. :)

Amúgy korszak szerint vannak, szóval Petőfi a 10.-esben vagy a 11.-esben lesz, de Balassi szerintem még az 9.-esben, Örkény az utolsóban, ki lehet így is találgatni.

2013. jún. 16. 01:03
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Nálunk például a tanár az órák 70%-át meg se tartotta, de bevágta, hogy 1. témakör Petőfi Sándor, aztán ebből bármi lehet tétel. Minden más magyartanár megmondta konkrétan, hogy "1. tétel: Petőfi Sándor szerelmi költészete"...

2013. jún. 16. 01:33
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy volt, hogy amikor a tételeket tanította a tanár, elmondta, melyik tételhez melyik szöveggyűjteményben lesznek a dolgok. Ott konkrétan tételhúzáskor csak odamutattak, hogy ott vannak a szöveggyűjtemények. De szerintem ez tanáronként változó.
2013. jún. 16. 02:14
 8/11 eperke20 ***** válasza:
Nekünk megmondták, hogy melyiket vagy mit vihetünk el.
2013. jún. 16. 08:30
 9/11 anonim ***** válasza:

Hát, az ember emlékszik, hogy pl. az ókori irodalom

volt kilencedikben, tizedikben mondjuk Zrínyi,

akkor Petőfi (Vörösm., Arany stb.) a tizenegyedikesben kell hogy legyen

2013. jún. 16. 10:21
 10/11 anonim ***** válasza:
A tizenkettedikesben már csak olyanok vannak, hogy Babits, Ady, Kosztolányi" (vagyis a XX. századiak)
2013. jún. 16. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!