Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan kerülhetnék be mégis...

Hogyan kerülhetnék be mégis kollégiumba?

Figyelt kérdés

magas az egy főre jutó jövedelem, nem vagyok hátrányos helyzetű és még testvérem sincs, a tanulmányi pontjaim erősen átlagosak, ráadásul közel lakok (15 km).

hallottam olyat, hogy a lakcímet átjelenteném egy 200 km-re lakó ismerőshöz, akkor több esélyem lenne. erre elég az ideiglenes lakcím, vagy az állandó kell?

(szte-áok)

2013. jún. 14. 08:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Jelentkezz a Károlyiba, ide mindenkit felvesznek:D

Bár mondjuk az a 15 km kb semmi. Marha sok pénzt spórolnál meg, ha bejárós lennél.

2013. jún. 14. 08:59
 2/6 A kérdező kommentje:
viszont itthon nem lehet tanulni, és 22.45kor megy az utolsó busz, első meg 5.30kor, addig meg soha nem bírom, szóval egy éjfélig tartó sörözés se jöhetne szóba, túl kötött, és jelenleg meg is engedhetjük, hogy bemenjek koleszba.
2013. jún. 14. 09:05
 3/6 A kérdező kommentje:
most néztem utána, hogy a károlyi elég bulizós hely, nekem viszont fontos lenne, hogy tudjak tanulni. szakkollégiumba esélytelen?
2013. jún. 14. 09:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Én mindig bejárós voltam, az utolsó buszom 22.50-kor ment, az első meg 5.15-kor, ugyanaz a helyzet. A sörözgetéseket, pizzázásokat mi 17.00-ra beszéltük meg, bőven elég volt. Mondjuk a társaság (8-10 fő) igen jelentős része (2 ember kivételével) bejárós volt.

De ha megengedhetitek a kolit, keress alternatívát, mondjuk albérletet, a sörözések olcsóbban jönnek majd ki, mert nem a kocsmában veszitek a piát :). A megtakarítást meg lehet költeni a rezsire, meg lehet kipótolni, mert nem lesz rá elég :D. Egyébként keress egy csókost azok között, akik elbírálják a kolijelentkezéseket. Ennél tutibb recept nincs. Olyankor lakhatsz a szomszédban is, lesz koliszobád.

2013. jún. 14. 10:08
 5/6 anonim ***** válasza:
"károlyi elég bulizós hely" - Tény, hogy bulizós hely, de a tanulás csak rajtad múlik. Van tanulószoba, ott síri csönd van. Meg persze ott van a TIK (tanulmányi és információs központ - egyetemi könyvtár). Ott tényleg lehet tanulni. Én is nehéz szakra járok, mégis tudok tanulni.
2013. jún. 14. 19:46
 6/6 anonim ***** válasza:

*kop kop

Persze azért lekopogom:D

2013. jún. 14. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!