Eltanácsoltak a középiskolából, mit tegyek? Hova menjek?
Magatartási problémák miatt eltanácsoltak a gimnáziumból. 3 évet már elvégeztem, egészen jó eredménnyel, még 1 évem van az érettségiig.
Sajnos már elmúltam 18, tehát nem vagyok tanköteles, azaz egyik hagyományos gimnáziumba se vesznek fel 1 évre.
Felnőttoktatási képzés se megfelelő, mert ott minden tárgyból alkalmassági vizsgát kéne tennem, illetve az felnőttoktatási iskola 20 km-re van.
Jelenlegi végzettségem 8 általános, tehát nem indulok túl jó esélyekkel a munkaerő piacon.
Esetleg van valakinek értelmes tanácsa, tapasztalata?
Köszönöm
Írd le, amit itt leírtál és add oda az ofőnek meg
az igazgatónak
Látniuk kell(ene), hogy nem rasszizmusból cselekedtél
Esetleg fogalmazz meg valami "bocsánatot" (hogy te nem akartál senkit testileg bántani stb., de sajnos téged támadtak meg és védekezned kellett)
Meg írd bele, hogy hasonló "nem fog még egyszer előfordulni" és hogy "nagyon sajnálod" és nagyon szeretnéd azt az iskolát befejezni
Adjanak még egy utolsó sanszot
Az egy dolog, hogy nem így kellett volna lerendezni az ügyet, de téged is megértelek. Legközelebb, ha ilyen van, ne verekedj, főleg nem iskolában.
Mondd el az egészet az igazgatónak (vagy egy tanárnak, akiben bízol), szerintem fognak adni még egy esélyt. Mindenképpen próbáld meg, legroszabb esetben nem sikerül.
Köszönöm a tanácsokat, már megpróbáltam visszakéredzkedni de a döntésük változatlan.
Azért a történethez hozzátartozik, hogy barátaim körében már tettem éles megjegyzéseket a hasonló életvitelű személyekre. Illetve azt is zokon vették, hogy előzőleg nemtetszésünket fejeztük ki az egyik pedagógus nyíltan felvállalt vallási hovatartozására.
Mint említettem, a Rendőrség nem tulajdonított túl nagy figyelmet a rablásnak, ezért gondoltuk, hogy mielőtt megválnak a rabolt értékektől, és az egész feledésbe merül, mi magunk járunk utána a tetteseknek.
Sajnálom :(
Kérelmet is írtál az igazgatónak?
Ha nem sikerül, az esti iskola se annyira rossz, a lényeg, hogy be tudd fejezni a 12. osztályt és kapj egy érettségit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!