Hogyan zajlik egy átiratkozás középiskolából gimnáziumba?
10-es vagyok és senkit sem tudok erről megkérdezni, mert a szüleim hallani sem akarnak a suliváltásról de én jövőre határozottan másik iskolában akarom folytatni. Viszont ha már kész tényeket állítok mindenki szemébe, hogy ez így, ez pedig így zajlik, akkor már nem tudnak lebeszélni.
köszönöm
A gimnázium is egyfajta középiskola.
Válaszd ki a neked tetsző gimit, menj be bátran, és mondd el az igazgatónak, hogy te ide szeretnél járni. Szépen elbeszélgettek a váltás okáról, a motivációidról stb, ő pedig majd elmondja, hogy milyen feltételekkel hajlandó téged átvenni, ha egyáltalán ad rá lehetőséget.
A kiválasztott iskola igazgatóján múlik a dolog. Ő dönt az átvételről, és ő szabja meg a feltételeket is, hogy miből kell esetleg különbözeti vizsgát tenned.
Jó esélyed van, hogy eleve nem foglalkoznak veled, ha a szüleid nélkül mész oda, és így a 22-es csapdájába kerülhetsz.
Azt tudom javasolni, hogy egy olyan napon, amikor hamarabb véget ér neked a tanítás, és még találsz tanárokat a kiválasztott iskolában, menj be az iskolatitkárságra, és ott kérjél segítséget. Mondd meg, hogy a szüleid persze majd fognak rendes kérvényt is írni, csak te szeretnél magad utánajárni a lehetőségeknek, mert önálló ember vagy. Hátha...
szakközepet akartam írni gimnázium helyett.. ez változtat valamit??
de köszönöm a válaszokat :)
Na
Mentél különbözetire?
Milyen volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!