SÜRGŐS! Ez meg milyen töri tétel?
Figyelt kérdés
van egy ilyen töri tételünk: Az emberarcú szocializmus.
most őszintén...hiába nézek róla a neten írásokat, én nem tudom ezt a tételt megcsinálni, nem tudok róla 15 percet beszélni, elkezdeni se tudom, a tanár pedig nem mond semmit... valaki valami ötlet? mennek ám a zöld gombok, előre is nagyon szépen köszi!
2013. máj. 30. 19:07
1/4 Xszó válasza:
Itt megtalálod: Prágai tavasz - Wikipédia
2/4 A kérdező kommentje:
hát igen én is ezt olvastam, de elvileg ez nem jó :S
2013. máj. 30. 20:46
3/4 anonim válasza:
Ha szó szerint veszik az emberarcú szocializmus, akkor valóban a csehszlovák '68 kellene ide. De az is lehet, hogy csak általánosságban használják a kifejezést a keményvonalas totális rendszerek utáni puha diktatúrákra, elsősorban a Kádár-rendszerre. Gulyáskommunizmus, fridzsiderszocializmus, ilyen dolgoknak nézz esetleg utána esetleg. Illetve általában, hogy miben különbözött mondjuk a Rákosi- és a Kádár-kor Magyarországon, milyen programja volt a magyar '56-nak és a csehszlovák '68-nak.
4/4 A kérdező kommentje:
igen, megkérdeztem végül, és pontosan ez az! a puha és a kemény diktatúra összehasonlítása, kádár kor... remek :D azért köszi így utólag is, ment a zöld :))
2013. jún. 3. 17:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!