Hol találok tapasztalattal rendelkezőt (karokról, szakokról)?
Corvinus biomérnökire vagy BME környezetmérnökire szeretnék átjelentkezni, utóbbira biztos lehet - max nem vesznek át -, előbbit nem tudom :D
Ismerősöm egy van, neki már írtam, hogy meséljen.
Itt ha kérdezek, nem válaszol senki.
Bemenni nem akarok azért mégse. Főleg mostmár vizsgaidőszak van.
Amúgy olyat is hallottam, hogy A-ból B-be valakinek átvételhez ki kellett A-ból iratkoznia, végül B-be nem vették át, így hoppon maradt. :(
Honnan szeretnél átjelentkezni? Én Corvinus élelmiszermérnökire jelentkeztem át. Írtam egy e-mailt, visszaírtak, hogy mit vigyek be nekik, aztán eltűntek egy hónapra. Soha ne akarj ügyet intézni Corvinus ÉTK-n-.-"
Szóval miután eltűntek, és augusztus közepe volt, ezért addig hívogattam őket, amíg méltóztattak fölvenni. Úgy emlékszem, a dékánt sikerült elérnem, és ő kapcsolt le az ügyintézőhöz, mert csak úgy volt hajlandó felvenni a telefont. Akkor viszont elmondták, hogy minden rendben, átvettek, menjek ősszel beiratkozni. Semmi hivatalos értesítés, vagy valami. Az előző egyetemről sem kellett kiiratkoznom, csak az után iratkoztam ki, hogy aláírtam a beiratkozást.
De jóó :)
Nem bántad meg?
Miről szól az élelmiszermérnöki? Mármint a saját szavaiddal, a felvi.hu-ban nem bízok :D
Nem bántam meg. Biomérnökire jártam, és egyáltalán nem tetszett, nagyon megfoghatatlan volt az egész, nem értettem, hogy mire jó az nekem, hogy megtanulom ezt a sok hülyeséget, mire fogom majd használni. Itt az alapozó tárgyakon kell túl lenni, de már második félévben vannak egész jó tárgyak, harmadik-negyedik félévben pedig már nagyon érdekes. Az elején a főbb tárgy főleg a műveletek, ahol áramlástant, hőtant, anyagátadást, meg ilyesmiket tanulunk három félévig. Vannak sokan, akik nem szeretik, de szerintem zseniálisan logikus, és nagyon segítőkészek a tanárok. Van belőle labor is két félévig. Aztán van három félév mikrobi is, az első elég unalmas, általános mikrobi, a második élelmiszer mikrobi, nekem az volt a kedvencem, az már eléggé szakmába vág, a harmadik ipari, azt nem szerettem, de lehet, hogy azért, mert nem tudtam bejárni előadásra. Negyedik félévben vannak az élelmiszertechnológia alapjai, ez az első igazi élelmiszermérnök tárgy sokak szerint, ez alapján lehet eldönteni, hogy milyen szakirányra mész. Azért ez elég nehéz, sokan megszenvednek vele, mert nagyon sok az anyag, meg van pár tanár, akinek érdekes a hozzáállása a tanításhoz, de alapjában véve elég érdekes tárgy. Ötödik félévtől van szakirány, akkor már az a legfontosabb, a többi tárgy már picit háttérbe szorul.
Ahogy látom, elég sok helyen el lehet helyezkedni, bár én mindig is msc-ben gondolkodtam, mert a minőségbiztosítás érdekel, tehát nem tudom, hogy a bsc mire elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!