Emelt töri szóbeli - akik rendelkeznek tapasztalattal!? Köszi. (többi lent)
Egy tételt húzol, kb. 30 perc felkészülési idő van, amíg az előtted lévő 2 ember levizsgázik.
Én pl. a Holokauszt témakört húztam, és konkrétan a magyar antiszemitizmus kialakulásáról, a magyar zsidóság történetéről, és kicsit a magyar eseményekről, zsidóüldözésről a világháborúban kellett beszélnem. Szóval a megadott címek csak témakörök, nem a konkrét tételek, azon belül elég sok mindent kaphatsz. És volt valamilyen kérdés/feladat is, amit a témához kapcsolódóan meg kellett válaszolni (forrás alapján), de az nem volt nehéz.
Légy magabiztos, nyugodtan szedd össze a gondolataidat a felkészülési időben, vesd papírra, de ne felolvasd. Töltsd ki a rendelkezésre álló időt, és akkor nem kell kérdezniük (főleg ha minden lényegeset elmondasz). De ha kérdeznek, az sem baj. Mutass érdeklődést a töri iránt, meg intelligenciát, ha nem tudsz valamit, próbáld megmutatni, hogy ismeretfoszlányok alapján ki tudod logikázni.
Sok sikert!
Szia!
Én 3 éve emelt töriztem és a magyar alkotmányosságot húztam ki tételnek.
Menni fog, bármit is húzol, mert forrásokat úgyis adnak, azokat bele kell építeni a feleletbe.Az a lényeg, hogy folyamatosan beszélj és tűnj magabiztosnak, még akkor is, ha belül nem ezt érzed. Minden témakörhöz tudj valamit és nem lesz gond.
Felkészülési időd bőven lesz, mikor meg leülsz mondani az anyagot, akkor már gyorsan telik az idő.
Menni fog, ne izgulj és minden rendben lesz! Sok sikert! :)
Szegényem! nah tudod ettől tartok én is, egyik barátnőmet is lepontozták, ráadásul jogtalanul, mivel maga a tanár mondta rosszul az egyik kérdés válaszát, szóval tanrfüggő is sajnos .... Az a gond, hogy nekem is ezen múlik a bejutás, sokat nyom nagyon, mert hiába írtam 5-ös érettségiket, ha ez nincs meg 70% összességében. Az írásbeli eredményt meg majd csak júni elején tudom meg, bár nem nagyon várom :((
Köszi szépen, hogy leírtad a tapasztalatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!