Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen mennyire nézik...

Egyetemen mennyire nézik rossz szemmel, ha sokszor nem vagyok ott?

Figyelt kérdés

Jövőre kezdem Győrben a villamosmérnökit. A matekokra tervezem minél többször bemenni, mert abból rettenetes gyenge vagyok. Van egy olyan tárgy, amivel négy éve foglalkozom, középiskolában többet tudtam a tanárnál. Néztem a mostani hallgatóknak szánt jegyzetet, nincs benne sok újdonság.

Illetve mi van, ha három hónapig kedden egyáltalán nem vagyok bent? Meg akarok tanulni még valamit és azt csak akkor lehet.

Nyilván vizsgázni bemennék, de a ZH-kat bejelentik előre? Meg persze az első pár hétben azért ajánlott beülni mindenhova, nem?

2013. máj. 23. 11:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha nincs névsor akkor szerencséd van. Előadásokon 2 lehetőség van.

1. Vagy körbemegy egy papír (és ekkor megkérsz valakit valamiért cserébe és aláírja helyetted)

2. Vagy az előadó szúrópróba szerűen az óra elején felolvas 5-8 nevet, ha meg akkor nem vagy ott....

Ha nem előadás van hanem gyakorlat (most mindegy hogy papíron, de a lényeg, hogy kisebb csoportokban), ott szinte mindig van névsor (7-12 ember).

Eleinte azért célszerű ott lenned, mert egy csomó infót megtudhatsz ami fontos.

Ha már kiismerted a sulit, a csoporttársaid, a tanárokat, akkor már lehet lógni ahol meg tudod oldani.

2013. máj. 23. 12:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja, a Zh-kat bejelentik előre, de ha nem vagy ott akkor nem tudod :)
2013. máj. 23. 12:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Szemináriumoknál vigyázni kell, ott ált.ban max. háromszor lehet hiányozni (kölönben nem ad aláírást

az oktató)

2013. máj. 23. 12:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Előadáson ÁLTALÁBAN (de nem mindenhol, nem minden szakon, nem minden tantárgynál) nem kötelező a részvétel.

Gyakorlaton általában ott kell lenni, mert ott van katalógus. Nálam volt olyan tantárgy ahol már 1 igazolatlan esetén is ugrott a féléved és igazoltan csak 2-t lehetett hiányozni (ez 1. félévben volt).

Szerintem a villamosmérnök szak mellett ne nagyon vállalj be így előre "plusz dolgot" (munka, tanfolyam stb). Az egyetemeken/főiskolákon egy picivel máshogy diktálják a tempót, illetve nem szájbarágós mint a középiskola. Főleg, ha gyenge vagy matekból. Először érdemes megtapasztalni, hogy mit bírsz és utána bekalkulálni az ilyen dolgokat.

Mellesleg: nálam is volt ilyen, hogy belenéztem a jegyzetbe (ami egy 800 oldalas könyv volt), elkezdtem olvasgatni, hogy rávágtam, hogy jaa én ezt tanultam, minek tanuljam meg mégegyszer? Aztán amikor voltak a számonkérések egy kicsit sz.rba maradtam, mert nem csak a jegyzet számít, hanem amit elmondanak az előadáson (ami nincs benne a könyvbe). Végül épphogy kijutottam a vizsgára és 2 hét tanulás utána meg lett a tantárgy.

2013. máj. 23. 13:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem dícsérnek meg érte, de ha nem kötelező, nem muszáj járni rá. De aztán majd ne csodálkozz, hogy ha elkezdesz fészbúkon sírni a jegyzetért, és nem akarnak adni, mert tudják, hogy szartál az egészbe, ők meg dolgoztak vele.
2013. máj. 26. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!