Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosok, orvosnak tanulók,...

Orvosok, orvosnak tanulók, lehet pár kérdésem?

Figyelt kérdés

Habár még csak 16 éves vagyok, de elég régóta foglalkoztat a gondolat, hogy egyszer orvos szeretnék lenni.

Mindig egy picit visszahúz az ismeretlentől való félelem azt hiszem. Nincsen a családban orvos, és igazából nem tudodm mire számítsak az egyetemen.

Arra lennék kíváncsi, hogy mik voltak az első tapasztalataitok/benyomásaitok az egyetemen? Milyen ember való orvosnak? Minden történet érdekel. (Ha lehet hosszan!)

A válaszokat és a segítséget előre is köszsönöm! :)

2013. máj. 19. 21:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Kolléga amúgy. :-)

Kedves kérdező neked pedig egy jó tanács. Ha nem akarsz nagyot szívni nem árt ha kémia érettségivel jössz, vagy ha a fizika jobban megy, akkor is legyen egy minimum középszintű érettségi négyes-ötösre elegendő kémia tudásod. Továbbá minimum középszintű angol nyelvtudás elengedhetetlen.

2013. máj. 20. 11:46
 12/19 anonim ***** válasza:

Az utolsó tanácsot nem árt megfogadni:)

Bár én vagyok rá az ellenpélda:D Emelt biosz-közép fizika, 0 (!!!) kémiatudás:D

Hát első évben szerintem háromszor annyi energiát kellett belefektetnem a kémiába, mint azoknak, akik azzal jöttek. De megérte, mert év végén 4-est kaptam, bikémből meg ötöst:D Pedig volt jó pár ember, aki kémiából érettségizett és elkaszálták orvosi kémián/bikémen:D

De azért tényleg a saját dolgod könnyíted meg, ha nem egyetemen baromkodsz a kémia alapjaival:)

2013. máj. 20. 11:51
 13/19 A kérdező kommentje:

A fizikám nem az igazi, de a kémia oké :)

Viszont német kéttannyelvű gimibe járok, meglesz az angol középszint is, de inkább németes vagyok... az hátrány?

2013. máj. 20. 12:17
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem hátrány, a német nyelvtudás hasznos, de egy minimális angol nyelvtudás elengedhetetlen. Továbbá majd egyetemen le kell tenni egy középfokú szakmai nyelvvizsgát, és jó ha nem nulláról kell elkezdeni miatta az angolt.
2013. máj. 20. 12:26
 15/19 anonim ***** válasza:
Nálunk nem kell szakmai nyelvvizsga, csak egy általános középfokú a megadott nyelvek egyikéből:D
2013. máj. 20. 13:22
 16/19 anonim válasza:

Sziasztok!

Én most érettségizek, és úgy érzem elég nagy hülyeséget csináltam. Mindig is hatalmas álmom volt, hogy orvos legyek. Nem tudom miért,nincs se a családban, se ismerősök között,valamiért mégis vonzott. De mindig volt egy "de". És nem voltam elég erős, hogy ezt a "de"-t leküzdjem. Olyan egyetemre jelentkeztem végül, ami érdekel, de mégis úgy érzem, hogy elbaltáztam. És ezek a hozzászólások fellelkesítettek megint valamilyen szinten, mert bármit hallok az orvosiról rögtön lelkes leszek. Nem tudom eldönteni, hogy mit csináljak...Érdemes lenne mégis megpróbálkozni szerintetek az orvosival? Túlélhető egy ennyire döntésképtelen ember számára? :)

2013. máj. 31. 20:16
 17/19 anonim ***** válasza:
Utolsó: Hát neked kell eldönteni, hogy akarod-e vagy sem. De azért kitartás kell hozzá, arra készülj fel.
2013. júl. 1. 12:56
 18/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, te ugye pécsi vagy?
2013. júl. 10. 02:41
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem :) kalocsai, de egy kicsit bajai is, Baján tanulok.
2013. júl. 10. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!