Most akkor erős egyetem vagy könnyű?
Könnyű egyetemre járok.
A jó jegyért itt is tanulni kell.
Igazából gondolom a lényeget leadják itt is, csak kvázi a felesleges szívatás hiányzik. A gond az, hogy itt körülbelül nulla tanulással is kapsz diplomát.
De mondom, szerintem egy jó minősítésű diploma itt is takar tudást.
Itt tudom, hogy nem csúsznék.
Ráadásul tudok TDK-zni. Szerintem csak ér valamit, hiszen valamivel pluszban foglalkozni kell, kutatni lehet, céggel kapcsolatba lépni, esetleg kapcsolati tőkét szerezni. Plusz a szakma szeretete.
Van szakkollégiumi lehetőség és lehet önkénteskedni.
A szakkollégium is plusz tudást ad.
Szerintem igenis számít, ha nemcsak azt tudod, amit az órán leadnak, hanem többet is. (És nemcsak gyakornoki melóból, amit nehéz is szerezni.)
Sokak szerint nem számít, hol szerzed a diplomát, mert a szükséges tudás meglehet gyengébb suliból is, csak megmaradnak az idegeid is.
Ráadásul állítólag bármilyen plusz számíthat, de bármilyen a munkakeresésnél. Akár a hobbid is.
A másik "sokak" szerint fontos az iskola hírneve, és könnyű iskolában nem is kapod meg a megfelelő tudást.
Három dologtól félnék a leginkább, ha átmennék egy nehéz egyetemre (amúgy valószínűleg átvennének).
Az egyik az, hogy mindig a maximálisra törekszem. Jelen intézményben nem baj, mert emellett is van idő a hobbijaimra és a barátaimra is. Viszont egy kemény helyen... Másik az, hogy ugyan nőtt az önbizalmam, de nem eléggé. Az első kudarc után beparázhatok, és az a többi kudarcot vonja maga után.
Harmadik. Sokan végzik el ezt a szakot úgy, hogy úgy érzik, mindenről tanultak, de semmihez se értenek. Szerintem nem szerették meg, mert nem értették meg a lényegét. Na, pont ezért fontos számomra az önkénteskedés, a szakkoli meg a TDK is.
Szerintetek?
Valaki volt/van ilyen helyzetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!