Nem tudom de szerintem is igy van :(. Pedig idén meg kevesebben jelentkeztek felsőoktatásba .. Hat megszívtuk ez van :(
2013. máj. 8. 11:42
2/19 anonim válasza:
Ennek én is szeretném tudni az okát! Nem elég, hogy még a ponthatárt is megemelték.. Nagyon azt akarják, hogy a diákok ne tanuljanak tovább
2013. máj. 8. 11:51
3/19 anonim válasza:
szerintem a mai törinél pl. a 2007-es fényévekkel nehezebb volt.
2013. máj. 8. 12:07
4/19 anonim válasza:
Mindenkinek az a legnehezebb, amit éppen ír. Ugyanis a korábbiakat otthon, nyugodt környezetben láttad, oldottad meg, most pedig rájön még a stresszfaktor is.
Ha visszaolvasnál 1-2-3 évvel ezelőtti kérdésekre, akkor ott is mindenki azon nyafogott, hogy az volt a legnehezebb érettségi.
2013. máj. 8. 12:18
5/19 anonim válasza:
Így van mindekinek az a legnehezebb amit ír. Pl tavaly én is azt mondtam, hogy az nehéz volt, de így utólag visszagondolva nem volt nehéz, csak nem fáradtan kellett volna oda mennem és nem kellett volna izgulni.:D
2013. máj. 8. 12:32
6/19 Andizsuzsi válasza:
"Nem elég, hogy még a ponthatárt is megemelték.. Nagyon azt akarják, hogy a diákok ne tanuljanak tovább"
Milyen ponthatárt emeltek meg, ami a továbbtanulást befolyásolja?
2013. máj. 8. 12:34
7/19 anonim válasza:
A matek és a magyar nem volt nehéz, szerintem. A mai töri tényleg durván nehéz volt, de amiatt, mert sokat kérdeztek a mai magyar társadalomról, a kisebbségek helyzetéről stb. tehát aki sokat tanult TÖRTÉNELMET az nem biztos, hogy ezt meg tudja csinálni.. Azt nem értem, hogy akkor miért történelemnek hívják és nem társadalomismeretnek. Szerintem NAGYON fontos, hogy ilyen téren legyen egy alapműveltsége minden embernek, de akkor a tananyagban is erre menjenek rá! Nekünk konkrétan nem adták le az 1950-es évek utáni tananyagot!
2013. máj. 8. 12:40
8/19 anonim válasza:
Utolsó! A legtöbb helyen tanulnak társadalomismeretet is 1 évig. Ha valaki azt nem végig puskázza, az itt is meg tudta válaszolni a kérdéseket.
2013. máj. 8. 13:11
9/19 anonim válasza:
A történelemhez hozzátartozik a hadtörténet, gazdaság, társadalom, nem csak az évszámok és eseménytörténet. A Tigris tankot is ismered, mégse kellene benne lennie. Amúgy viszonylag vállalható volt a közép szint, de lényegesen nehezebb volt, mint a korábbiak. Én emeltet írtam, voltak ott is húzós dolgok.
Azért csinálják főleg, mert a kormány törekszik arra, hogy minél kevesebben menjenek felsőoktatási intézménybe tanulni. Bár tény, hogy mindig azt érzed a legnehezebbnek, amit írsz.
2013. máj. 8. 13:45
10/19 anonim válasza:
Hát nekem nem volt ilyen nevű tantárgyam és másról sulikról se tudok, hogy lenne.
Ebben igazad van, de ez jelenkor és nem történelem. Nem hiába mondják, hogy a történelmet az azután lehet viszonylag objektívan értékelni, hogy meghalt az utolsó ember is, aki abban a korban élt. (És még ekkor sem lehet teljesen objektívan, szerintem!)
Amúgy a bajom nem azzal van, hogy ez hozzátartozik a történelem nevű tantárgyhoz, hanem azzal, hogy a tananyagban nem kap szerepet!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!