Emelt szintű érettségi három tantárgyból?
Olaszból kötelező emelt szintű érettségit tennem, mert két tanítási nyelvű osztályba járok.
Emellett még azt javasolják, hogy egy tantárgyból érdemes emeltezni, én a második nyelvemre, a franciára gondoltam.
Ez még így talán nem is lenne olyan nehéz, mert a francia nagyon jól megy - az olasznak köszönhetően.
De ahogy néztem, még így is elég kevés lenne a pontszámom (Felvi-Kalkulátor). Ezért gondoltam még egy emelt törire is.
Három tantárgyból emelten érettségizni már nagyon nehéz lenne? Átlagos tanuló vagyok, viszont szeretem a törit, csak azt hallottam, hogy az emelt szintű hihetetlenül nehéz.
mivel 100 pont a maximálisan elérhető többlet pont, csak kettőből érdemes csinálnod.
Az olasz kötelező így egy kilőve, másodiknak úgy válassz, ha már tudod kb. milyen szakra mész nézd meg mi a felvételitantárgy és abból válassz. Ez nem csak a többletpontok miatt lesz jó neked, hanem a felsőoktatási tanulmányaid során is nagy segítség.
A töri amúgy nem könnyű. én is abból csináltam, nagyon sok tanulást, tudást és összetett gondolkodást igényel.
Ha háromból csinálsz csak a saját helyzeteden rontasz inkább legyen 2 emelted harmadik helyett meg egy jó középszintű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!