Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Emelt szintű érettségi három...

Emelt szintű érettségi három tantárgyból?

Figyelt kérdés

Olaszból kötelező emelt szintű érettségit tennem, mert két tanítási nyelvű osztályba járok.

Emellett még azt javasolják, hogy egy tantárgyból érdemes emeltezni, én a második nyelvemre, a franciára gondoltam.

Ez még így talán nem is lenne olyan nehéz, mert a francia nagyon jól megy - az olasznak köszönhetően.

De ahogy néztem, még így is elég kevés lenne a pontszámom (Felvi-Kalkulátor). Ezért gondoltam még egy emelt törire is.

Három tantárgyból emelten érettségizni már nagyon nehéz lenne? Átlagos tanuló vagyok, viszont szeretem a törit, csak azt hallottam, hogy az emelt szintű hihetetlenül nehéz.

2012. dec. 16. 21:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Mivel 2 emeltet raksz le így már 100 többletpontod van, ennél többet már nem kaphatsz így fölösleges még egy emeltet csinálnod.
2012. dec. 16. 21:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az emelt törihez nem elég szeretni a történelmet. Tényleg nehéz. Egy 50-60%-os emelt történelemmel nem jársz jobban, mint egy 90%-os középszintűvel.
2012. dec. 16. 21:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Előző: de nem biztos, hogy adott szakon mindkettőért megkapja a többletpontot. Pl. az olaszt viszonylag kevés helyen fogadják el.
2012. dec. 16. 21:57
 4/6 anonim válasza:
100%

mivel 100 pont a maximálisan elérhető többlet pont, csak kettőből érdemes csinálnod.

Az olasz kötelező így egy kilőve, másodiknak úgy válassz, ha már tudod kb. milyen szakra mész nézd meg mi a felvételitantárgy és abból válassz. Ez nem csak a többletpontok miatt lesz jó neked, hanem a felsőoktatási tanulmányaid során is nagy segítség.

A töri amúgy nem könnyű. én is abból csináltam, nagyon sok tanulást, tudást és összetett gondolkodást igényel.

Ha háromból csinálsz csak a saját helyzeteden rontasz inkább legyen 2 emelted harmadik helyett meg egy jó középszintű.

2012. dec. 16. 22:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát, rendben, köszönöm a válaszokat, akkor marad az olasz, francia, mert ELTE-BTK-ra szeretnék menni, ugyanis olaszt és franciát szeretnék tanítani. :D
2012. dec. 16. 22:21
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha olasz- és franciatanár lennél, akkor miért szórakozol a kalkulátorral? Éppen most vezetik be az osztatlan tanárképzést, vagyis nem is jó oda a kalkulátor. Valószínűleg franciából és olaszból kell majd emelt, szóval ennyi bőven elég.
2012. dec. 16. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!