Miért bántja mindenki a pedagógusokat?
A pedagógusi szakma olyan, hogy sok mindenkinek kell megfelelni: szülőknek, vezetőségnek, gyerekeknek és általában az embereknek. Logikus, hogy mindenkinek nem lehet, emiatt hol a szülők részéről, hol a gyerekek részéről jön a "hülye tanár már megint piszkál...". És mivel többen vannak a szülők és gyerekek, mint a pedagógusok, emiatt bántja a többség a pedagógusokat.
Én pedagógus hallgató vagyok és a minap azt hittem, hogy ki kell szállnom az autóból visszakézből "üdvözölni" két idős nénit. Éppen arról beszéltek, hogy az unoka megbukott és augusztusban ment pótvizsgázni. Az a hülye tanár pedig csak sorra tette fel a kérdéseket, de nem segített ám! Sőt! A végén pedig még "mentőkérdést" sem tett fel szegény unokának...!
Na ilyenkor ki a hülye? A gyerek, aki egész évben elő sem vette a könyvet és még a pótvizsgára sem készült, vagy a tanár aki megadta a második lehetőséget?
Kérdem én, ha az idősebb korosztály nem tiszteli a pedagógusokat, akkor mit várunk el a gyerekektől?
Teszem hozzá, a pedagógus is emberből van. Attól, hogy elviekben kb. 12 év alatt találkozunk rossz, nem a pályára való tanárral, tanítóval, attól még nem egyforma az összes pedagógus, nem kell általánosítani.
Attól, hogy a boltban találkozunk egy bunkó eladóval, attól még nem mondjuk, hogy az eladók bunkók!
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert én is pedagógus vagyok és nagyon bosszant az emberek hozzáállása a társadalmunkhoz. A Magyar Hírlap oldalán olvasható egy cikk, hogy a PSZ mit tett a jövő évi költségvetés ellen. A hozzászólók között pedig volt néhány olyan, hogy na végre, most megkapják; el kéne venni a szünetüket is, mert sokan csak azért mennek tanárnak; meg tovább kellene a fizetésüket is csökkenteni, mert mind málé szájú és úgysem szól semmit érte. Ezek engem nagyon bántanak, mert nekem a hobbim a munkám és mindent megteszek érte.
Azokról meg persze ne is szóljunk, akik azt mondják, hogy csak 5 órát dolgozik egy nap. Na itt tenném hozzá, hogy nekem egy köteg fogalmazás dolgozat kijavítása másfél nap, amit nem abban az órában csinálok, amikor tanítok. A többit meg most nem sorolom, hogy mit szoktak mondani.
De ha valakit érdekel, akkor szívesen írok róla!
Kedves Kérdező!
Én lennék a tegnapi pedagógus hallgató.
Tudom, hogy mit élsz át, én még csak most tanulom a "szakmát", éppen most járok gyakorlatra, és van mit tennem bőven, örülök, ha tudok magamra 10 perc időt szánni, hogy kifújjam magam.
Én azt veszem észre, hogy a mai kormányzás célja elbutítani az embereket, aminek az első állomása az iskola. A pedagógusokat minél lehetetlenebb helyzetbe hozni, hogy egyre kevesebben legyenek, egyre kevesebb idő jusson a gyerekekre, ne legyen idő velük foglalkozni.
Szólj, ha rosszul látom!
Nagyon szomorú, hogy ilyen alacsony színvonalra kell visszaküzdeni az oktatást, hogy "egyeseknek" jó legyen...
Kedves kérdező!
Én a tanáraim 80%-ának rendkívül hálás vagyok, amiért embert faragtak belőlem és amiért eljutottam az egyetemre és amiért segítettek,támogattak,és néha noszogattak ebbe az irányba. Úgy érzem, nélkülük sehol sem lennék, maximum takarítanék valahol,de ahhoz meg nem értek, úgyhogy talán még azt sem :)
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!