Lehetséges érettségin érvelésben említeni olyan könyveket, műveket, amik esetleg nem tartoznak a nagy irodalmi alkotások közé?
Úgy emlékszem a könyv alapján bármit lehet írni. Erősítsetek meg, hogy így van-e!
Például, hogy közérthető legyen Gyűrűk urát megemlíteni benne ha olyan motívuma van, amit kérdeznek. (Csak példaként írtam! Kérlek ne hülyeségeket írjatok a példával kapcsolatban...)
nálunk az emelt magyarosoknál pl tétel harry potter.
szerintem lehet említeni, csak mondjuk abba gondolj bele, ha a tanárod azt se tudja milyen történetről írsz, elég valószínű, hogy nem fog sok pontot adi, szóval ajánlott tanult műveket írni
Lehetőleg "szépirodalmi" műveket kell
beleszőni
Nyilván nem gyerekkönyveket meg ponyvát
Emelt magyarosok alatt szerintem a faktosokat érti.
Az emelt szintű tételek titkosak, egyiktek sem ismerheti.
Annyira titkosak, hogy oktatási hivatal oldalán csak bárki olvashatja el...:
Amúgy ha középszintű, akkor szerintem tanár függő, hogy mennyire nézi le az eféle könyveket, általában nem tartják olyan szintűnek, mint a kánont és ezért nem érdemes ezekre hivatkozni: legalábbis ez az én véleményem. De hallottam olyanról, aki a Gyűrűk urát special elismeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!