Előreláthatólag mi esélyes magyar érettségin fogalmazásnak?
Figyelt kérdés
2013. máj. 4. 13:04
1/9 anonim válasza:
99% novella
1% más
Én tavaly érettségiztem. Ugyanígy gondoltam és lám 8 év után először egy ballada lett. Olyan ideges még sohasem voltam...
2/9 anonim válasza:
Elég esélyes hogy novella lesz, mert szinte mindig az van.
3/9 anonim válasza:
a fogalmazás alatt egy mű elemzését érted, vagy mit?
köszi
5/9 anonim válasza:
Szerintem József Attila,Ady Endre lesz :)
7/9 anonim válasza:
1. érvelés
2. műelemzés
3. összehasonlítás
8/9 anonim válasza:
5. válaszolónak remélem igaza lesz, mert Ady és József Attila nagyon jól jönne ;)
9/9 anonim válasza:
Esélyes, hogy egy mű értelmezésének novella lesz vagy egy vers. Arra számíts, hogy nem fogod ismerni a szerzőt, illetve ha ismered is, nem szükséges, hogy ezt az adott művét előzetesen ismerd. Összehasonlító elemzésen pedig két novella vagy két vers (inkább utóbbi) lesz. Szerintem ez utóbbi a legkönnyebb, mert két dolgot összehasonlítani egyszerűbb szempontok alapján, mint egy dologról teljesen önálló véleményt alkotni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!