4-es gimis matekkal integrálás, deriválás nagyon kemény lesz? Azt pontosan melyik szakokon is kéne tanulni? Informatikus?
Akkor nehéz lesz. Mindig négyeseket kapsz?
Még én is félek, hogy nehéz lesz, pedig színötös vagyok, csak ugye középszint.
HA tanulsz, akkor deriválással nem lehet bajod. Mindennek meg van pontosan a szabálya. Olyan, mint megtanulni összeadni meg szorozni, csak kicsit bonyolultabbak a szabályok, de tényleg csak tanulás kérdése.
Integrálás már keményebb. Ott is vannak szabályok, de nem úgy, mint a deriválásnál, hogy meg van adva mit kell alkalmazni, több gondolkodást, kreativitást és fortélyt igényel. De pl. én is 4-es voltam ezek előtt, deriválás/integrálás viszont 5-re ment (mondjuk én ezt a részt kimondottan komolyan vettem).
Integrálásnál lehet nehezet kérdezni és nem minden egyérelmű, hogy hogy kell neki fogni egy feladatnak, de ott is van sok szabályszerűség, amik azért sok helyzetben használhatóak. Emelt érettségin előforduló polinom függvények vagy egyszerű trigonometriai függvények integrálása nem jelenthet gondot, ha megtanulod, hogy kell.
Ezen kívűl még a határérték kereséses olyan, ami nehéz (tud lenni). Az is kicsit olyan, mint az integrálás. Egyszerűbb/tipikus feladatoknak meg van, hogy hogy kell megoldani (és azok csak tanulás kérdése), viszont vannak olyanok, ahol neked kell megtalálni, hogy a pár ismert eszközt, hogy tudod effektíven alkalmazni.
kaosmagier-nek igaza van, deriválni egy lovat is meg lehet tanítani, igazából csak pár képletet kell rá tudni, ami könnyen megtanulható, az integrálás már tényleg nehezebb téma, lesz majd helyettesítéses, parciális és egyéb finomságok, de gondolkodással ott is rá lehet jönni, hogy mit hogy kell. :)
Szóval szerintem igen, elég lesz a 4-esed. ;) Én is 4-esre érettségiztem, és most majd valószínű Kalkulusból (SZTE-n) befigyel egy megajánlott jegy. De persze ettől ne bízd el magad, elengedhetetlen hozzá a rendszeres felkészülés! :)
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!