14 éves vagyok, eddig úgy volt jogi karra megyek, de most már inkább színművész vagy színésznő szeretnék lenni, a szüleim szerint is jobb! Milyen Gimnázium és egyetem szükséges?
Tényleg érdekes, hogy a szüleid ezt mondják. Én biztos inkább jogra biztatnám a lányom, mint a színművészetire. Ide nem elég tehetségesnek lenni, rengeteg tehetséges ember van, aki nem fut be.
Rettenetesen nagy hivatástudatnak is kell lenni, szívvel-lélekkel kell ahhoz játszani és egyenlőre kb. 10 évig szerintem ennek kéne, hogy legyen az egyetlen dolog az életedben, ami igazán számít.
Ez egy nagyon nehéz pálya és megélni szinte lehetetlenség belőle.
Ha azonban tényleg komolyan gondolod, olyan helyre menj tanulni, ahol van lehetőséged színpadi játékban részt venni. Aztán megpróbálhatsz színházban dolgozni valamit, akár csak annyira, hogy nézhesd, hogy játszanak a a nagy színészek. Megpróbálni kisebb filmekben, reklámokban, színpadon szerephez jutni. Ének tanárhoz kéne járnod. Nem tudom milyen a kiejtésed, de azt is kínosan jól ki kell dolgoznod.
Szóval nem egyszerű ez!
Menj gimibe. Én világ életemben színésznő vagy rendőr akartam lenni, otthon is ezt erősítették, de szerencsére rájöttem, hogy az orvoslás vonz igazán. Ha gimnáziumba mész, akkor még bármi lehet, és én majdnem biztos vagyok benne, hogy meggondolod magad.
Ha tehetséges vagy és szerencsés, akkor egyetem nélkül is lehetsz színésznő, de kalkuláld bele, hogy ha pl. jólmenő ügyvéd leszel, életed végéig megélsz belőle, de a színészek iszonyat keveset keresnek, és kifutnak a pályáról, egy idő után nem hívnak, hacsak nem leszel legendás nagy arc, de lássuk be, erre az esély majdnem nulla. Szóval próbálkozz castingokon, hobbiból játszhatsz, de ne ezt válaszd fő szakmának, mert a végén csak rosszul jöhetsz ki belőle... Arról meg ne is álmodj, hogy külföldön legyél, arra szinte semmi esély nincs.
Maradjunk a realitás talaján. :) Azért sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!