Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit gondoltok az Építőmérnöki...

Mit gondoltok az Építőmérnöki képzésről? Mi szükséges hozzá?

Figyelt kérdés

Májusban elhatároztam, hogy építőmérnök szeretnék lenni. Most 11. osztályba járok, humán tagozatra (emelt magyar, tudom.. semmire sem jó.. :D). Olvastam elég sok cikket, statisztikát a képzésről, de szeretném az egyéni véleményeteket kérni. Én a BME-re szeretnék menni. Most infóból és matekból járok fakultációra (heti 4-2 óra), szeretnék matek emelt érettségit szerezni, így lenne egy kis plusz pontom, meg amúgy is kötelező lesz. Deriválni nagyjából tudok, hamarosan integrálni is (remélem:D), szóval az Analízissel nem lesz gondom első félévekben.

Mennyire nehéz az egyetem, mik a főbb követelmények? Ha újra választhatnátok, akkor ezt a képzést választanátok?:)

2011. okt. 15. 18:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"szóval az Analízissel nem lesz gondom első félévekben"

Azt csak te hiszed. De amúgy meg lehet csinálni őket.

Annyira nehéz, amennyire keveset tanulsz. Tudom, ennél nagyobb bölcsességet akarva se tudnék írni, de tényleg ez az igazság. Nem könnyű, de ha tényleg tanulsz, és érdeklődsz a dolgok iránt, akkor simán teljesíthető. Ha a követelmények alatt az egyetemi követelményekre gondolsz, akkor óraháló alapján azt könnyen megnézheted.

Ha újra választanék nem mennék oda, sőt ott is hagytam már. Nem maga az egyetem, a tanítás minősége vagy az egész kar hangulata miatt (megjártam már egy pár egyetem pár szakát, és mind közül kiemelkedő a bme-eok kari élete), szimplán csak rájöttem, hogy rohadtul nem akarok ezzel foglalkozni.

Akit érdekelnek az ilyen dolgok, azoknak tényleg csak ajánlani tudom a bme építőt.

2011. okt. 15. 20:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Az hogy te szépen elderiválgatsz, meg szagolgatod az integrálást, még nem garancia, hogy nem lesz gond. Az analízisnél az alap, hogy tudsz integrálni-deriválni, arra épül szinte minden. Ilyen apróságok, mint a komplex számok, vektoralgebra, lineáris algebra, kisujjból rutinszerűen kell, hogy menjen. A BME oldalán fent vannak videóanyagként valamelyik év matematika előadásai, ajánlom figyelmedbe!
2011. okt. 15. 21:53
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát én is csak úgy gondoltam, hogy az alapokkal nem lesz gondom, úgy látszik, hogy rosszul fogalmaztam meg. :)

Amúgy ennél a képzésnél mennyire fontos az infó? Programozni tudni kell vagy elég egy középszintű érettségivel belevágni? Mennyire nehéz bent maradni építőmérnökként? Tényleg nehezebb a statika, mint a matek? Út- és vasútépítő tanszékre sokan járnak?

2011. okt. 16. 10:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az infó annyira nem vészes, első félévben gyerekjáték, második félévben már kicsit szívatósabb az elmélet, de megtanulható, inkább csak a zh-n Koczka meg Paláncz fog keresztbe tenni :D Szó szerint kimásoltam az ő általuk írt jegyzetet, de ez sem volt elég :D De tényleg, meg lehet csinálni, sikerülni szokott pár embernek elsőre is.

Gyakorlaton (amikor csináltok is valamit, bár előadáson sosem voltam, de hallomásból az dögunalom) pedig szájbarágósan az alapoktól kezdtek mindent, nem lesz nehéz a programozás. Ha pedig jó gyakvezetőhöz veszed fel, akkor végképp nem, mi pendrive-on másoltuk körbe az egyetlen jó megoldást :D Elég a középszintű érettségi.

A statika tényleg nehezebb az elején, mint a matek, de ha ráérzel, utána azért rájössz, hogy semmi bonyolultság nincs benne, rém egyszerű dolgokon alapszik. Majd vizsgára kell sok elméletet tanulni, de mint minden, ez is teljesíthető. A helyedben én inkább a sziltan miatt aggódnék, az 2. féléves tárgy, a statika folytatása, és a bme hivatalosan is legnehezebb tárgya :P

Az infra ágazat az elején nem olyan népszerű, de ahogy telik az idő, és ahogy jönnek rá a hallgatók, hogy a szerkezetes szakirány már vállalhatatlanul sok csúszással lenne csak teljesíthető, egyre többen barátkoznak meg vele :D

2011. okt. 16. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!