PÉCSIEK és nem pécsiek! Nagyon félek?
Figyelt kérdés
13 éves vagyok,7.osztályos. Rettenetesen be vagyok szarva,hogy nem vesznek fel majd jövőre a Babitsba! Pécs legjobb általános iskolájába járok,nagyon sok a követelmény,mégis odafigyelnek ránk,és nem hagyják,hogy rontsunk az átlagunkon.Ha kell még a javítónak a javítójának a javítóját is megíratják velünk,csak hogy jobb jegyet adhassanak. A lényeg az lenne,hogy ugye ez a 7. év vége meg a 8.első félév beleszámít.És én a Babitsba akarok menni,ráadásul angol szakara,ami nagyon nívós.5 órában tanulom az angolt,de nálunk 4 csoport van. 4 olyan,aki öt órában tanulja az angolt,különböző erőőséggel.És van egy 3 órás csoport,akik heti 3 órában tanulják az angolt. Én is öt órás angol csoportba járok,de a leggyengébbe. Arra gondoltam,hogy ha nagyon belehúzok,akkor év végére négy 4-esem lenne.Abból is inkább reál tantárgyak.Matek,földrajz,kémia,fizika.Ha ezekből lenne 4-esem a többi ötös,akkor így felvennének? 3 még ha a 8.félévben is ilyenek lennének a jegyeim,és a felvételit megírom pl. 75 pontosra,akkor felvennének? Nagyon be vagyok fosva,év eleje óta ezen izgulok,gyomorgörcsöm van. Ha nem vesznek fel összetörök,összeomlik minden körülöttem. Szeretnék angolra menni,de nem hiszem,hogy felvennének,de nagyon szeretném. Más szakra gimibe nem hiszem,hogy érdemes lenne menni. Szakközépbe nem akarok menni. Nagyon nagyon be vagyok szarva. Itt a hétvége,jó idő,én mégis a könyvek fölött görnyedek.Kedden kompetencia mérés lesz földrajzból,ha azt nem írom meg jól,akkor buktam az év vége négyesemet. Matekból tuti meglesz a négyes. A matek tanárom mindent megtesz,hogy ezt elérjem.Ha kell rásegít.Azt se tudom mi akarok lenni,milyen irányba akarok elhelyezkedni. Magyarországon nincs már sok lehetőség. a 2000. angol tanárnak nem akarok elmenni. Külföldet idegennek érzem. Nem tudom mit akarok kezdeni az életemmel.Nagyon nehéz. Valaki segítsen. Fel fognak venni? De kéne javítanom kémiából,fizikából is. A földrajzt valahogy még csak megoldom.De fizikából jövőhéten írunk,kémiából hármasra állok,moat írtunk dolgozatot,nagy szarul sikerült.Teljesen össze vagyok omolva. Én ezt nem tudom megcsinálni.Tele vagyok stresszel,gyomorgörccsel. Teljesen ki vagyok. Segítsetek! Fel fognak venni? Titeket hányas átlaggal vettek fel?2013. ápr. 20. 09:25
1/5 anonim válasza:
Felesleges ezen már most görcsölnöd. A gimnáziumi évek sem mindig alapozzák meg a későbbi lehetőségeid mondjuk egy egyetemi felvételin. Láss engem: a Leőweyben végeztem, aminek aztán van híre, de mása nem nagyon, ha idén (második próbálkozásra) végre sikerül felvételt nyernem az orvosira, az csak és kizárólag a külön kémia tanáromnak (debreceni) és magamnak lesz köszönhető. Semmit nem adott nekem a gimi, amit most a felvételimen hasznosítani tudok. Még csak egy nyelvvizsgát sem, mert angolt javarészt egyedül tanultam meg, annak ellenére, hogy nemzetiségi tagozatos voltam, egy középfokú nyelvvizsgát is csak külön tanárral tudtam összekaparni, olaszul meg szintén külön tanárral tanulok. Ennyit számít hát a középiskola. Jó lehet nem belőlem kell kiindulni, de ha mégsem jönne össze (amire ilyen eredmények mellett egyébként nagyon kicsit az esély), akkor sincs világvége, iskolát különben bármikor lehet váltani, de leginkább a saját szorgalmad és akaraterőd az, ami segíteni fog a későbbi életben. Egyébként a Babits tényleg egy nagyon jó gimi, ex-leőweystaként mondom, hogy talán a legjobb Pécsett (mint látod én nem vagyok az az agy mosott leőweysta, aki meg van győződve róla, hogy a világ legjobb gimijében végzett :D).
2/5 anonim válasza:
Most először a földrajzra figyelj
(hogy jó legyen a dolgozat)
A kémiát majd utána
3/5 anonim válasza:
De aranyos :D
Egyébként nem kell izgulni, ha nem vesznek fel nem vagy odavaló, nem bírnád a gimit és az angolt. Az nem matek négyes, ha a tanár kicsikarja belőletek valahogy. Az a matek négyes, ha év közben 5-ösöket meg 4eseket írsz. Oké, hogy elsősorban a jegyeket nézik, de ha bekerülsz valahova oda már a tudás kell. És a kérdésedből ítélve a jegy neked fontos, tehát ha be is keültél oda akkor sem a kettes a cél.
4/5 anonim válasza:
Én is így vagyok. ezzel a gondolkodással ennyi idősként. csak nekem egy kicsit jobbak a jegyeim.Nálunk németesek és angolosok vannak én angolos vagyok . Két csoport van. + órás rosszabb és 5 órás jobb. Az öt órásba járok és ott is az egyik legjobb vagyok de matekból nem vagyok nagy ász. 3-as 4-es között állok jelenleg pedig ötös is voltam belőle. Ha a felvételi angolból meg töriből állna tuti fölvennének :D De sajnos nem. :)
5/5 anonim válasza:
Nem kell ezen görcsölni!:)
Nekem két négyesem volt(mind két bizimben 1-1),de nagyon rágörcsöltem az írásbelimre,így azt elszúrtam,viszont szerencsére szóbeliznem nem kellett(tehát ez max. pontos volt),és így simán bekerültem a Babitsba.(nem angol tagozat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!