Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért tiltják az iskolákban...

Miért tiltják az iskolákban azt aki szeretne haladni a korral?

Figyelt kérdés

Szerintem nem kéne ezt a sok vacak könyvet hordani, elég lenne elektronikus formában valamilyen tableten. Persze nem mindenkinek kötelezően, de aki megteheti az miért kellene, hogy szenvedjen a régi módszerrel.

A könyv sokkal lassabb, mert keresgélni kell benne, egy tableten csak ctrl+f és megkeresi. Nem is beszélve arról, hogy mennyi könyvet cipelünk mindennap feleslegesen, mert kb sose használjuk, de ha nincs itt kiváló alkalom a felszereléshiányra.

2013. márc. 16. 10:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"én beleszakadtam... sajnos az egyoldali táskaviselés nálam gerincferdülést okozott." - Ezt az érvet te sem gondoltad komolyan. Már előttem leírták erre a választ.

"Egyébként az, hogy a gyerek nem figyel az órán nem feltétlenül az ő hibája." - De, igen. Ha nem figyel, akkor az ő hibája. Ha nem érti meg, akkor az már nem feltétlenül az ő hibája.

"Mondd el és elfelejtem. Mutasd meg és megjegyzem. Engedd, hogy csináljam és megértem. Ezt mondta Konfucius." - Ezt az elvet követi a mostani rendszer is. Matekórán csinálod a feladatokat, jegyzetelsz, azaz csinálod. És ha figyelsz, akkor megérted. Angol órán is jegyzetelsz, írod a szavakat, megtanulod, hogy hogyan kell leírni az egyes szavakat.

"Mennyivel jobb lenne, ha létezne egy internetes jegyzettár, mert a tanár elmondja, de ha te közben írsz akkor semmit sem fogsz belőle érteni pl matekon vagy törin elmondja és kb tanulhatom újra otthon, mert az iskolában történő tanulás hatásfoka annyira alacsony, hogy hihetetlen." - Az iskola csak egy alapot ad, ez köztudott tény. Otthon kell tanulnod. De szokj hozzá, az egyetemen még ennyit se fognak a szádba rágni, mint most. Örülj neki, hogy ennyit foglalkoznak veled és van lehetőséged segítséget kérni.

"A tanár elmondja ami a könyvben van, ehhez minek tanár? Ezt én is el tudom olvasni, csak elveszik a fél napomat azzal, hogy be kell járni." - És ezen a tablet hogy segítene? A tanár elmondaná, ami a PDF-ben van. Ha figyelsz órán, akkor el tudod sajátítani az egyes anyagrészek logikáját, felépítését, hogy otthon ne magolni kelljen. Ezáltal könnyebb megtanulni. De ez tényleg csak úgy működik, ha figyelsz órán és követed a gondolatmenetet.

2013. márc. 16. 17:35
 12/21 A kérdező kommentje:
ez csak akkor működne ha a tanárok is jól végeznék a munkájukat, de nem így van
2013. márc. 16. 18:26
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha szerinted a tanár ugyanazt mondja el, ami a tankönyvben van, akkor az hogy változna meg a tablettel? Nem ugyanazt mondaná el, ami az e-bookban van leírva?
2013. márc. 16. 18:26
 14/21 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek azzal, amit a 9-es válaszodban írtál, viszont a tablet nem oldja meg ezeket a problémákat.
2013. márc. 16. 18:30
 15/21 A kérdező kommentje:

Ha már itt tartunk a kötelező bejárást is megszüntetném. A dolgozatokon legyen kötelező a részvétel de ennyi.

Én a 12. évfolyamon már egészen biztos, hogy nem fogok bejárni törire angolra németre, mert előrehozottat teszek ősszel és osztályzóvizsgát is kell hozzá. Igazából a többiből is megérné megcsinálni, mert igazából csak a társaság miatt járok be a suliba.

A könyveket meg ki kell váltani, mert Guttenberg univerzumának vége, egyszerűen a könyvek sebessége túl lassú az internet információkeresési sebességéhez képest.

Szerintem sokkal többet ér az, hogy az interneten utánanézel valaminek, mint, hogy elolvasol egy könyvet.

Pont olyan önsanyargatás ez, mint amit a töri tanárunk csinál alapórán (tehát nem emelt-szint előkészítőn vagy középszint fakton), hogy dolgozatírásnál, ahol esszét kell írni nem használhatjuk a térképet, amit érettségin is lehetne használni. Miközben neki a legnagyobb a szája, hogy olyan faktot válasszunk ami majd a szakmai ismeretekhez legközelebb van és ebbe nem tartozik bele a töri sehol. Miért kell nekem tudnom tehát, hogy az utolsó pogánylázadás 1061ben volt? Majd egyszer kérdezik a honfoglalóban biztos... Mindezt alapórán... Miért kell ilyen idiótákkal úgymond "együtt dolgoznom"?

2013. márc. 16. 19:10
 16/21 anonim ***** válasza:

Hiába lázadsz. Hogy miért kell ezt tanulni? Mert kell az érettségihez és pont. Egyetemen is lesz olyan, amit be kell seggelni, mert ha nem, akkor elkapálnak.

Amúgy az interneten nagyon sok a téves információ, ismeretlen szerzőktől. A könyvek amikből tanultok olyan emberektől származnak, akik konyítanak valamennyit azért a szakmához. Ezért is használjátok.

És minek kell bejárni? Mert ez a rendszer. Még így is sokan meg szoktak bukni pár tantárgyból. Mi lenne, ha nem kellene bejárni? Sokkal több ember bukna meg. Meg azért megnézném, hogy mondjuk az integrálást, hogyan értenéd meg otthon, egyedül (ez egy példa volt, mert ugyebár az is kell a matek emelthez).

Jöhetsz itt a világmegváltó ötleteiddel, de egyenlőre ez a rendszer még mindig hatékonyabb, mint a te elképzelésed. Mert szerintem te nem azért nem akarsz suliba járni, mert könyvekből tanultok. Hanem azért, hogy otthon tudj maradni kockulni.

2013. márc. 16. 22:24
 17/21 A kérdező kommentje:
szerintem meg olvasd át még egyszer a leírtakat, mert fogalmad sincs miről írtam
2013. márc. 16. 22:28
 18/21 wirslee válasza:
54%
tudod te egy nagyon nagy idióta vagy tudod én rájöttem hogy nem tabletról akarsz te tanulni csak egyszerűen lusta állat vagy semmi más ha tablet lenne te akkor se tanulná ha már a könyv neked nem jó a cipekedésről meg csak annyit hogy senki nem mondta hogy minden könyvet vigyél magaddal csak azt ami szükséges fogod magad van egy óra rende gondolom mert minden normális iskolában van ilyen és megnézed hogy milyen órád lessz és csak arra pakolsz be a jegyzeteléssel meg azt éred el hogy nem leszel hülye tudod ez arra van hogy ne az órán elhangzottakból tanulj(részben abból is) hanem ott a jegyzet és ha hazamentél abból a jegyzetelést a az olyanoknak találták ki mint te a gyengébbik fajtának
2013. márc. 17. 23:24
 19/21 A kérdező kommentje:
biztos azért vannak jó jegyeim egy erős gimiben, mert idióta vagyok...
2013. márc. 18. 20:21
 20/21 anonim ***** válasza:

végülis a tiéd is egy vélemény

az előrehozott érettségi pedig fail, aki most 10.-es az már nem előrehozottazhat, mert megszüntetik

2013. márc. 19. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!