Miért tiltják az iskolákban azt aki szeretne haladni a korral?
Szerintem nem kéne ezt a sok vacak könyvet hordani, elég lenne elektronikus formában valamilyen tableten. Persze nem mindenkinek kötelezően, de aki megteheti az miért kellene, hogy szenvedjen a régi módszerrel.
A könyv sokkal lassabb, mert keresgélni kell benne, egy tableten csak ctrl+f és megkeresi. Nem is beszélve arról, hogy mennyi könyvet cipelünk mindennap feleslegesen, mert kb sose használjuk, de ha nincs itt kiváló alkalom a felszereléshiányra.
Mintha most nem lenne előnye a tanulásban a gazdagabbnak... Nem tudom ki tudja megfizetni a különórákat, meg ilyeneket.
Egyébként egy tablet ma már 20 ezerből beszerezhető, és már egészen használhatót kapsz ennyiért. Szerintem egy olyan iskolában ahova nem csak melegedni járnak be a gyerekek egyáltalán nem felesleges kiadás. És mintha a könyvek is kerülnének ennyibe minden év elején.
nekem van ismerősöm, ahol nem csak okoskodni tudtak a tanulók, összefogtak, írtak egy kérvényt az igazgatónak, ő meg elindézte, hogy próbaidőre kapjanak tableteket, aztán aki akart, akinek bevált, megtarthatta, tehát megvehette
ők nem szerették, mert nehéz volt beszerezni rá a könyveket. vagy tisztességesen beszerzed a kiadótól, vagy letöltöd. nyilván legtöbben az utóbbit választanák.
én ezért se támogatom, legalább ennyi bevételük legyen szerencsétlen kiadóknak.
mindenesetre én se hordozgatok magammal minden könyvet, szépen bent vannak a padban, ami nekem fontos, azt itthon tartom, és óra előtt kiveszem a könyvtárból/kérek kölcsön vkitől. az 5 év gimi alatt 9.-ben (2 angol könyv volt ált. össz.) meg 10. első félévében hurcibáltam magammal.
A gond ott van, hogy nem mindenki engedheti meg maganak. Gondolj bele, ez plusz koltseg azoknak pl. akiknek alapbol ingyenesen jarnak a konyvek. Meg egyebkentsem lehetne ravenni mindenkit hogy ezt hasznalja. Es mi van akkor ha ellopjak? Azert ez sokkal kaposabb lehet mint egy kemia konyv. :p
En nem vagyok ellene, de en jobban szeretem ha tudom lapozni a konyveket, meg az is igaz, hogy nagyon rontja a szemet.
"A tableteket ki tudná megunni?" - Nos, éppen ezért nem vezetik be. Szerinted hány kölök csinálná azt a tableten órán, amit kellene? Senki. Mindenki Angry Birds-zne. És ezt onnan tudom biztosra, hogy az egyetemi előadáson is, aki beviszi a laptopot általában nem jegyzetel, hanem játszik. És itt 20-25 éves emberekről van szó. Ha ők nem tudnak összpontosítani, akkor ti hogy tudnátok?
Én is híve vagyok a modern kornak (informatikát tanulok az egyetemen, érdekel is a dolog), de a mai napig nyomtatott könyvből jobban tudok tanulni, mint laptopról/tabletről.
Meg szerintem nem fogsz beleszakadni, abba a pár könyvbe. Legalább mozogsz is egy kicsit.
én beleszakadtam... sajnos az egyoldali táskaviselés nálam gerincferdülést okozott. Egyébként az, hogy a gyerek nem figyel az órán nem feltétlenül az ő hibája. Mondd el és elfelejtem. Mutasd meg és megjegyzem. Engedd, hogy csináljam és megértem. Ezt mondta Konfucius. Mennyivel jobb lenne, ha létezne egy internetes jegyzettár, mert a tanár elmondja, de ha te közben írsz akkor semmit sem fogsz belőle érteni pl matekon vagy törin elmondja és kb tanulhatom újra otthon, mert az iskolában történő tanulás hatásfoka annyira alacsony, hogy hihetetlen.
A tanár elmondja ami a könyvben van, ehhez minek tanár? Ezt én is el tudom olvasni, csak elveszik a fél napomat azzal, hogy be kell járni.
A tablet spec. jobban rontja a szemet, a vibrálása miatt fárasztóbb is. Szerintem a megoldást az ebook olvasó jelentené, az tényleg olyan a szemnek, mintha könyv lenne, nem is olyan drága, óra közben nem lehet rajta játszani, netezni, viszont rá lehet tölteni a könyveket.
Olcsóbb sajnos nem nagyon lenne, mivel a szerzői jogdíjat -elméletileg - így is meg kéne fizetni, ha te egyedül letöltesz egy könyvet ingyen, az nem gáz, viszont az iskolák nyilván nem csinálhatnák ezt, elektronikus formában kéne akkor megvenni a könyveket.
De nekem semmi bajom a könyvekkel se, sok előnyük van, pl. ki tudod húzni színessel, lapozgatni sokkal jobb érzés, stb. És ne haragudj, de ha ilyen sok könyved van és mindig cipelned kell, miért nem hordtál hátizsákot? Nem hiszem, hogy az iskolavezetőség kényszerített az oldaltáskára... Ha meg úgyse használjátok a könyveket, bent lehet hagyni a padban/szekrényben.
Az órai jegyzetelés pedig nagyon hasznos, ennek nincs köze ahhoz, hogy a könyv milyen formátumban van meg. Órán kell megértened az anyagot, és otthon megtanulnod. Nyilván vannak rossz tanárok, akiknek semmit sem ér a magyarázata, de ettől még nem kell leírni az összes tanárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!