Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » KISKÉPZŐSÖK! Lenne pár kérdése...

KISKÉPZŐSÖK! Lenne pár kérdésem a sulival kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Szaisztok!

1. Első kérdésem az lenne,hogy egy héten hány óraszámban van angol?(csak angolt lehet itt tanulni?ill. az angol kötelező?)

2. hányan járnak kb egy osztály

3. átlagban hány óra van egy nap?(hánykor végeztek kb)

Válaszokat előre is köszi szépen :)

2013. márc. 12. 19:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Angolt és németet lehet tanulni, heti négy órában. Angolból 5-6 csoport indul, németből csak egy. Általában 3.-től indítanak egy olasz csoportot azoknak, akik addigra már leérettségiztek angolból. Olaszt lehet tanulni ezen kívül is, szakkör keretében, ingyenesen.

A kezdőlétszám általában 30 körül van, de ez folyamatosan csökkenhet/nőhet. Van olyan osztály, ahol 35-en indultak, és most 21-en vannak.

Háromnál hamarabb nem nagyon szokott vége lenni a sulinak, nyolc óránk van általában, de ennél csak több, sokszor 10.

2013. márc. 15. 12:19
 2/15 A kérdező kommentje:

Köszi a választ :)

Dee azt,hogy 5-6 "csoport" indul azt hogy értsem?

Különböző korosztály..különböző osztály,plusz óraszámba tanulhatja az angolt/németet az órák után?

Egy adott osztályra bekerülsz pl..akk. nem az egész osztály tanulja az adott tantárgyat? tehát h. minden azonos osztályba bekerülők,azonos óraszámban tanulnak egy adott nyelvet?akk. ezek szerint az idegennyelv tanulása nem is kötelező?

Illetve milyen tempóban haladnak a nyelvel?az angolt pl az alapoktól kezdik és hogy haladnak? vannak kezdő-haladó csoportok?

Bocsi a sok kérdésért:D ..csak nem tudom elképzelni az egészet,hogy hogy megy..

Potyognak ki az osztályokból?Ilyen kemény a suli?:) és ált.-ba az iskolán belül más osztályba vándorolnak át a kipottyant diákok,vagy más suliba is mennek?

Válaszokat előre is köszi és bocsi még 1x a sok kérdésért :D

(am. ment a zöld :) :)

2013. márc. 15. 14:04
 3/15 anonim válasza:

jövőre kisképzős leszel?

ha igen milyen szak?

2013. márc. 26. 22:19
 4/15 anonim ***** válasza:

Dee azt,hogy 5-6 "csoport" indul azt hogy értsem?

Különböző korosztály..különböző osztály,plusz óraszámba tanulhatja az angolt/németet az órák után?

Egy adott osztályra bekerülsz pl..akk. nem az egész osztály tanulja az adott tantárgyat? tehát h. minden azonos osztályba bekerülők,azonos óraszámban tanulnak egy adott nyelvet?akk. ezek szerint az idegennyelv tanulása nem is kötelező?

Illetve milyen tempóban haladnak a nyelvel?az angolt pl az alapoktól kezdik és hogy haladnak? vannak kezdő-haladó csoportok?

Bocsi a sok kérdésért:D ..csak nem tudom elképzelni az egészet,hogy hogy megy..

Potyognak ki az osztályokból?Ilyen kemény a suli?:) és ált.-ba az iskolán belül más osztályba vándorolnak át a kipottyant diákok,vagy más suliba is mennek?

Válaszokat előre is köszi és bocsi még 1x a sok kérdésért :D

(am. ment a zöld :) :)

Az egész évfolyamnak egyszerre van nyelvórája. Tehát kb 90 embert osztanak be 5-6 csoportba, teljesítménytől függően.

Az első csoport (leggyengébbek) is simán leérettségiznek belőle 4.-ben, a 6-os csoport pedig általában már 1. vagy 2. év végén előrehozott érettségizik, és onnantól olaszt tanulnak, mert a tanár aki megkapja olasz tanár is :) remélem így már érthető.

különóra suli után csak olaszból van, angolból most indítottak azoknak, akik érettségizni fognak, és nem megy nekik annyira.

És persze kötelező a nyelv, és heti 4 óra van!

Nem azért potyognak ki, mert annyira nehéz, hanem mert ide sok olyan diák jön, aki nagyon jó rajzos, de a tanulmányok annyira nem mennek neki. Az elvárás nem magas, de nem is alacsony, ha tanulsz rendesen, simán összejön egy kitűnő érettségi. én pl idén érettségizem, két tárgy már megvan előre, az egyik emelt szinten, és még egyet fogok emelt szinten tenni. tehát abszolút hozza a gimis színvonalat az oktatás, csak ugye sok a rajz meg a szakóra, bírni kell.

Igen igen más osztályba is "vándorolnak", elsősorban lefelé, ha valaki megbukik.

2013. ápr. 4. 22:27
 5/15 anonim ***** válasza:
előző vagyok, bocsi véletlen másoltam be amit te írtál! :)
2013. ápr. 4. 22:28
 6/15 A kérdező kommentje:

Ééértem,köszi a választ,azt hittem mér ezekre a kérdésekre nem kapok választ.:D

És az első éven mennyit haladnak a diákok?

Csak mert én most vagyok 9.-es és gondolkozok az átmenetelen..Viszont nem tudom,hogy mennyi hátrányom keletkezne ebből,hogy é ugye 1 évet nem oda jártam..

egyáltalán szoktak átvándorolni oda diákok?Jellemző ez?:)

Na meg nem tudom,hogy átvennének-e..mit kéne csinálnom nekem így,hogy már jócskán év közbe van,a felvételiknek meg vége..

2013. ápr. 5. 13:24
 7/15 anonim ***** válasza:

az a helyzet, hogy csak akkor vesznek át, ha művészeti suliból jössz. én is máshol kezdtem a kilencediket, és én újrakezdtem a Kisképzőben. egy percre sem bántam meg, szóval érdemes rajta elgondolkozni!

azért a kérdésedre válaszolva: sokáig, ezért is van az, hogy csak szakmai suliból lehet átiratkozni. rajzból kockológia, ami mindennek az égvilágon az alapja. az ábrázoló geometria fele ugye, mert az kétéves tárgy, művtöriből is rengeteg anyag... a szakokról meg nem is beszélve.

2013. ápr. 5. 20:54
 8/15 A kérdező kommentje:

óóó..

Hát igen,csak úgy nekem már sok lenne..:/

Nekem volt 0. évem..most 9.-es anyagot veszek.Ha most át mennék oda és újrakezdeném,akkor ez a 2 év ebben a suliban azért elég fölöslegessé válna..Na meg nem kis korkülönbség lenne köztem és az oszttársak között :/

Esetleg a Jachikba is így mennek a dolgok? Még arról hallottam ami elvileg jó művészeti suli...

Köszi megint a hasznos válaszokat.:)

2013. ápr. 5. 21:10
 9/15 anonim ***** válasza:

Történetesen olyan lányt is ismerek, aki 10. után döntött úgy, hogy újrakezdi, tehát most a két évvel fiatalabbakkal van, és semmi gáz nincs.

Én is évvesztes vagyok, tehát hasonló cipőben... soha semmi problémám nem adódott belőle! :) most végzős osztályban van olyan, aki már 20, és olyan is, aki még nem töltötte be a 18-at, és ebből nem adódik semmi probléma. mivel ugye ahogy mondtam, nem ritka a lebukás, szinte minden osztály "kevert életkorú".

Ez már privát vélemény, de egy kicsit hadd kampányoljak, ha megengeded :D az a két év nem veszik el, a tudás soha nem vész el! lehet hogy egyrészt könnyebb lenne a tanulás, jobban tudnál a szakra koncentrálni, másrészt több tapasztalatot szereznél, különböző környezetben...

nem tudom, milyen pályára készülsz, de ha Képző vagy MOME a cél, én a helyedben csak a Kisképzőt választanám. Nem tudom, hogy mennek a Jaschikban a dolgok, de a színvonal nálunk magasabb, ez ezer százalék. A művésztanáraink közül rengeteg a Munkácsy-díjas, szakmájukban mindannyian kiemelkedőek, mondhatni sokan a legjobbak! Rengeteg külföldi iskolával van kapcsolat, sok a pályázat, idén pl 20 diák ingyen kéthetes utat nyert Belgiumba, pár éve Olaszországba volt ugyanez... A kerámia szakról mindenki minimum egyszer egy hétre egy ausztriai iskolába látogat teljesen ingyen, ellátással...

Igaz, most le fogják csökkenteni a művészeti órákat (új törvények), de én hiszem, hogy a színvonal megmarad.

Bocsi a reklámanyagnak tűnő szövegelésért, de ha tényleg érdekel a művészet, akkor én a helyedben nem kételkednék :)

2013. ápr. 6. 11:57
 10/15 A kérdező kommentje:

Semmi baj,megértem ha a saját iskolád mellett érvelsz,ez szinte természetes..:D meg hát igen,az általános iskolai rajztanárom is ezt a sulit ajánlotta nekem(Kisképző) és hozzá tette,hogy UTÁNA a Jachikot ajánlja..

Háát,igen csak én is év vesztes vagyok,ráadásul az év első hónapjában születtem,így eddig mindegyik osztályomban én voltam a legidősebb..Én már jövőre 18 leszek(és ebben az iskolában most 10.-es agyok) ..ezt a sulit 20 évesen fejezném be,ami szerintem így is sok..ott mg újrakezdve?

akkor már 21 évesen végzek vele..és még,ha maradok plusz egy éévet..fuu..:D

De rossz,hogy ilyen hamar elszáll az idő az ember feje felett:/ :)

De,ha mondjuk esetleg valami csoda folytán az mellett döntenék mégis,hogy megpróbálok átmenni..:D...akkor mikor kéne felvételiznem? Külön be kéne mennem a suliba beszélni az igazgatóval és akkor ők "levizsgáztatnak"..vagy ez hogy megy ilyenkor? Bocsi az újabb hülye kérdésekért,de még nem volt suliváltásom..:)

2013. ápr. 6. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!