Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményetek a Lónyay...

Mi a véleményetek a Lónyay Utcai Református Gimnáziumról?

Figyelt kérdés

Tegnap kaptam a levelet, hogy felvettek.

Angol-ra jelentkeztem, és szeretném megtudni, hogy mi a személyes tapasztalatotok akár a tanárokkal, a diákokkal, az angol szakkal és magával az iskolával kapcsolatban?

Jó lenne, hogyha volna már valami fogalmam a suliról :P

Nem szeretnék odamenni, aztán meg menekülni...

Megjelöltem még a Lászlót, a Karinthy-t, a Kőrösit, a Leövey-t és a Zrínyit.

De ezeknek az eredményeit csak 13-án tudom meg.

Ezek között az iskolák között oktatási szempontból hol van a Lónyay? :P

Köszönöm szépen előre is a válaszokat! :)

2013. márc. 8. 20:29
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
45%
Én most vagyok 9. osztályos és eddig nagyon bejött! Az elején tökre aggódtam, hogy majd ilyen stréber vallásos közegben leszek, de pozitív csalódás volt! Pár dologban szigorú a suli, pl. kell köpenyt hordani (kék és nem szép), de az osztályom nagyon jó közösség már így pár hónap után, az ofőnk iszonyú jófej és iskolán kívül is csomó mindent csinálunk együtt, látszik, hogy fontosak vagyunk neki! Amiről még híres a suli, az a sport: elég menő a kosár meg a röpis csapat is, idén pl. már nyertek pár kupát. Mondjuk én nem vagyok egy sportos típus, de gondoltam leírom, hátha ez fontos neked. Sok negatívumot olvastam itt, persze van, ami igaz, de összességében aki idejár, az jól érzi magát és ami nekem nagyon tetszik, hogy a gyerekek sokkal jobb fejek egymással, nincs annyira menőzés meg kiközösítés, mint sok más suliban. Mindenki ismer mindenkit és van csomó helyes srác :) csak viccelek, ne ez alapján válassz sulit!:)Ami nekem fontos volt: a német tanár meg az angol is tökjó, én még a magyart szeretem. Szerintem ne azokra hallgass egyedül akik kb 100 éve érettségiztek mert nem bizti hogy ugyanazokról a tanárokról van szó
2013. ápr. 15. 20:07
 12/27 anonim válasza:

Szerintem jobb, ha egyházi iskolát választasz.

Nekem csak ismerőseim jártak oda, de ők szerették. Jó emberek is lettek, szívesen emlékeznek a Lónyayra...

2013. ápr. 16. 19:16
 13/27 anonim ***** válasza:
65%

Szia! Odamentél végül? Remélem, nem :)

Én hat évig jártam oda, és nemigen ajánlom senkinek. A tanárok nagy része konzervatív, beszűkült látókörű, képmutató. Tisztelet a kivételnek, mert van szerencsére.

A mi osztályfőnökünk meglehetősen liberális beállítottságú volt, általában partnerként kezelt minket, és - ezért nagyon hálás vagyok utólag is - 6 év alatt igencsak megtanított minket érvelni, kiállni magunkért.

Azonban ő egy a sok közül. Ebben az iskolában elég meghatározó az osztályfőnök kiléte, és ha rosszat fogsz ki, akkor nehéz lesz ott.

Én azt vettem észre, hogy általában az átlagos, meghunyászkodó, csendesebb, szorgalmas diákokat szeretik, az eredetibb egyéniségeket nem feltétlenül.

Én elég magasra tettem a lécet, ami a továbbtanulást illeti, sikerült is elérnem, de ebben az iskolának nagyon kevés szerepe volt. Az oktatás minősége összességében szerintem még a közepes nívót sem üti meg, bár ki lehet fogni egy-két jobb tanárt.

Könnyű, humán beállítottságú szakokra be lehet innen jutni, de ha ha keményebb szakot nézel ki, akkor rengeteg önerőre lesz szükséged a sikeres felvételihez.

Persze ez neked, és a most felvételizőknek még messze van, de nem árt ezt is figyelembe venni.

2013. szept. 28. 23:49
 14/27 anonim ***** válasza:
miert erzem az utolso valaszolonal, hogy osztalytarsak voltunk? :) Mikor vegeztel?
2013. szept. 29. 18:16
 15/27 anonim ***** válasza:
húha, ha ennyire rosszakat írtok erről a suliról, akkor én is kitörlöm a listámról. :)
2013. okt. 3. 17:05
 16/27 anonim ***** válasza:
2012-ben végeztem.
2013. okt. 3. 21:34
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
en par evvel elobb, de 100%ig egyet ertek minden leirt szavaddal 6 ev lonyays mult utan...
2013. okt. 4. 00:46
 18/27 anonim válasza:
0%
Azt tudom hozzátenni, hogy a fiam oda jár, és nagyon szereti!Szerintem a reál tantárgyakat jól oktatják, mellette ő angol tagozatos osztályba jár, és nagyon jó a tanára.Nagyon jó az osztályközösség is. Csak ajánlani tudom az iskolát! Szerencsére már nincs köpeny, helyette logós póló van, amit szívesen hordanak, mert jól néz ki.
2014. ápr. 3. 13:02
 19/27 anonim válasza:
A gimiben a tanárok jók, aki akar tanul, és halad.Én meg vagyok elégedve! Az osztálytársak jó fejek, sokkal jobbak ,mint az általánosban voltak.
2014. ápr. 21. 00:26
 20/27 anonim ***** válasza:

Igaz, a mi történetünk picit más, de csak hogy tudd mire számíthatsz:

Az osztályfőnököm ellene ment az igazgatóváltásnak, mert nem tartotta etikusnak, ha egy Református iskolában csalnak.

Majdnem kirugták, de végül csak fegyelmit kapott.

Viszont:

A mi osztályunk volt az első aki nem akpott támogatást szallagavatóra, osztálykirándulásra és ballagásra.

Nem csinálhattunk bolondballagást.

Fél év után kidobtak az egyik angolteremből, hogy ott nem lehetünk. Pár órát a folyosón tartottunk, mire szereztük egy teremt.

A köpenyt megzavaztatták a diákokkal: mindenki nemet mondott, és attól még van köpeny. És drága, és ronda.

Illetve volt osztálytársamat kirugták, mert visszaszólt a tanárnak, amiért őt nem engedte el a többi fiúval. A fiú nem akarta elfogadni, hogy kivételeznek vele, kiabálni kezdett a tesitanárral, az meg szólt az igazgatónak.

De éegszebb húzásuk: érettségin maga az igazgatónő tiltotta meg, hogy fellebezzünk, mert ne rontsuk az iskola hírnevét. És persze az osztályfőnök volt az aduászuk.

AZon kívül, hogy ki-kivel hány évesen mit csinált a WC-ben az teljesen normális dolog.

A Lónyay egy elég kétszínű iskola.

Egy volt Lónyay-s.

2014. okt. 12. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!