Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ezzel a véleményemmel egyedül...

Ezzel a véleményemmel egyedül vagyok? (gimnázium)

Figyelt kérdés

Próbáltam a gimiben minden tantárgyat megszeretni. Hát ez ugyan természetesen nem sikerült, de mindenben voltak tananyagok, amik lekötöttek, tetszettek. Ezen felül minden tárgyat fontosnak tartottam.

A matek igenis fejleszti a logikát, azon kívül minden tudomány alapja. BÁR én több logikai feladatot, rejtvényt adnék fel, igen, a tananyag rovására.

A kémia, fizika a világ működésének alapjait magyarázza, szerintem érdekes. Legalábbis engem megfog, érdekel: "miért", nem tudok a dolgok mellett csak úgy elmenni. BÁR kevesebbet számoltatnék, kevesebb képletet magoltatnék, inkább a hétköznapibb dolgokra koncentrálnék.

A biológia magyarázza, HOGYAN élünk?? Szerintem borzasztó érdekes. Igen, élünk, szaporodunk, születünk, öregszünk, de hogyan? Hogyan nőnek a növények, és miért "növény" a nevük? Stb-stb, számomra érdekes kérdések. BÁR több egészségtant vinnék a KÖZÉPiskolai biosz-oktatásba.

Informatika. Gépeket használunk, gépeken vannak az adataink, ott intézünk ügyeket. Miért ne érdekelne, hogyan működnek? Hogyan lehet fájlokat létrehozni?

Történelem. Őseink nagy és kevésbé nagy tettei, Magyarország fejlődése, Európa fejlődése. Virágkorok és letűnt korok. A politika megértése VALAMILYEN SZINTEN. Nemcsak élünk valahol, hanem hazánk van, és ennek története, aminek legalább alapjaiban érdekelnie kell minket.

És még sorolhatnánk.

Az ember művelődni, tudni akar. Azért olvasunk, azért népszerű a Honfoglaló és egyéb kvízek. Erre nagyon jó a gimnázium, ahol olyan dolgokat tanulunk, amelyeknek életünkben nem fogunk magunktól utánanézni.

Maximum érdekelnek a növények, a közlekedés, a földrajz egy-egy ideig, és elmélyedünk benne.

De általános műveltséget az iskola ad.

És nemcsak a színészek, zeneszerzők, modern művek ismerete képzi a műveltség részét, az csak egy kis szeletke.

Ki gondolja még így?

20/L

2013. febr. 24. 13:12
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!