Mi a véleményetek az ösztöndíjszerződésről?
Nem durva az, hogy csak úgy tanulhat valaki 'nem önköltségesen', ha azt is megszabják neki, hogy mennyi idő alatt kell befejeznie a tanulmányait? És mi a helyzet azokkal, akik tudnának tanulni, de csak államilag támogatott (azaz "ösztöndíjszerződésses" képzésben), de nem tudják befejezni az állam által megszabott időn belül? Mi lesz így a feljebbjutás lehetőségével, a jobb élet elérésével?
Minden válasz érdekel, de szeretném, ha főleg azok válaszolnának, akik pontosan tudják mi is az ösztöndíjszerződés! (pl.hallgatók, tanárok, stb, akik benne vannak ebben a rendszerben, vagy közvetlenül hallottak / tudnak róla)
Szia. Én tavaly kezdtem. Rájöttem hogy nem akarom ezt csinálni, mert hidd el, erre csak akkor jössz rá ha benne vagy. És eddig mindenkinek meg volt hogy 1 évig csinálta aztán egyetemet váltott...ez volt kb 50-60% mert mindenki csak akkor jött rá. Na most nem lehet. Én 240000-el fogok tartozni az országnak ha ezt abbahagyom:( És abbahagyom mert nem ezt akarom csinálni. így jön a diákhitel hogy vissza tudjam fizetni...szóval baromi boldog és stresszes életem lett már így 18 évesen:(
Gyűlölöm ezt az országot....mármint ami benne folyik, mert amúgy imádok Magyar lenni és büszke is vagyok rá és ha lehetne itt élnék...de nem lehet ezért külföldre fogok menni amit alkalmam nyílik rá az új szakmám kitanulása után.
Szerintem az egyetlen értelmes része ennek az egész szerződésnek az, hogy bizonyos idő alatt be kell fejezni. Így is másfélszer annyi idő alatt kell befejezni, mint amennyi a tantervben szerepel.
Jellemzően azok nem végzik el annyi idő alatt, akik csak azért járnak egyetemre, hogy diákjuk legyen és ne kelljen dolgozni.
Ha vki nem képes egy 3 éves képzést 4,5 év alatt elvégezni, az ne menjen egyetemre...
Egyébként meg, kedves első.....
"A szerződés 2. a) pontjában meghatározott kötelezettség a képzésváltást nem korlátozza. Képzésváltás esetén a szerződés teljesítése szempontjából az újabb képzés képzési ideje irányadó, valamint az állami (rész)ösztöndíjjal folytatott tanulmányok idejébe beleszámít a hallgató képzésváltása előtti képzésén igénybe vett állami (rész)ösztöndíjjal támogatott tanulmányok ideje."
Egyébként külföldön (pl. Hollandia) is fizetni kell azért, ha nagyon elhúzódnak a tanulmányaid
Egy-két félév csúszás még "belefér", de több
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!