Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van az, hogy valamelyik...

Miért van az, hogy valamelyik témakört kegyetlenül nehezen értem meg matekból, a másik meg tök könnyű?

Figyelt kérdés

holnap pl dolgozatot írunk és van a témán belül egy rész amire ma is vagy 3 órát rászántam de aligha jutotam előrébb, örülök ha lesz 4es

az előző témakörbe (térgeometria) meg úgy ment 5ösre, hogy semmi időt sem szántam rá otthon, volt hogy még a házit is suliba csináltam

2013. febr. 19. 23:07
 1/1 anonim ***** válasza:

A matematika az egy nagyon általános fogalom. Ezen belül nagyon eltérő témák is vannak. Főleg a geometria és az inkább algebra alapú ágak nagyon mások, de pl. egy kombinatorika/valószínúségszámítás is nagyon más, mint egy kalkulusz.

Ezért mert jó vagy geometriából, az még nem azt jelenti, hogy jónak kell lenned másból. Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy hogy lehet, hogy jó vagy fizikából, míg kémiából nem. Mert kb. ennyire tartozik össze a geometria és a kombinatorika. (Persze van néhány átfedés, mint például a geometriai eloszlás, de azért az nem igazán igényel komoly geometriai tudást).

Persze az is igaz, hogy térgeo-ból középiskolában általában nem vesznek túl bonyolult dolgokat, csak az alapokat. Ha van jó térlátásod, akkor tényleg kb. semmit nem kell tanulni. Egyszerűen nem része a tananyagnak nehezebb feladatok/tételek. Szerintem a térgeometria talán az egyik legegyszerűbb témakör középiskolai szinten.

2013. febr. 20. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!