Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért néznek le azért, mert...

Miért néznek le azért, mert kevés vizsgám volt?

Figyelt kérdés

5 vizsgás tárgyam volt, abból 1 db megajánlott jegyes.

Namost, a megajánlott jegyesből és az évközi jegyesekből 2-2 zh-t írtunk, a vizsgakötelesekből is írtunk egy-egyet az aláírásért.

20 feletti zh-t írtunk.

Most véres hús vagyok, amiért csak 4 vizsgám volt.

Közben október közepétől december közepéig én szívtam a heti 2-4 zh-val.

Ezt miért?

2013. jan. 24. 20:50
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Tudom, hogy a darabszám nem mérvadó.

Arról van szó, hogy egy-két barátnőm csak csodálkozik, de pl. felnőtt, munka mellett levelezőin MSc-n tanuló ismerősöm (45 körüli!) órákig szívatott, hogy mennyi vizsgám volt.

Közben két hónapon át heti 2-4 zh-nk volt. Nem egy nap 4-ig vagy 5-ig voltunk bent, utána hazamenni és tanulni a másnapi vagy aheti vizsgára (mert többször, több napon szeretem átnézni, úgy rögzül jobban, utolsó nap nem elég ahhoz, hogy tudjam, vagy ha tudom is, csak a vizsgán, utána már nem. a hosszútávú memóm a jó, a rövid nem)

És akkor még mi laza egyetem vagyunk. Így nem is panaszkodom, bár minél könnyebb egy egyetem, annál jobban panaszkodnak, de nem akarok ilyen lenni.

Inkább a BME-sekre gondolok, akiknek habár 3-5 vizsgájuk van, de nekik is hetente 2-4 zh, ami brutál nehéz adott esetben, 60%-ot kell elérjenek, plusz állandóan beadandókat kapnak, amik perfekt meg kell legyenek, laborokban perfekt beugrók kellenek stb-stb-stb.

És akkor egyesek itt verik magukat, hogy jaj van akinek csak 4 vizsgája van.

Ki tudja, min ment keresztül, csak máskor?

2013. jan. 25. 21:43
 12/12 anonim ***** válasza:

Éppen ezért hülyeség ezt ennyire magadra venned. Senkinek nem tartozol magyarázattal erre vonatkozóan, ez a helyzet. Ő a saját szakját vállalta, így az azzal járó következményeket is, ha neki 16 vizsgája van, akkor foglalkozzon a 16 vizsgájával, ne azzal, hogy nekem csak 5... nemde?

Harmadik éves mérnök hallgató vagyok és eddig 6 vizsga volt a max egy vizsgaidőszakban. De abból 3-4 mindig olyan, hogy a hajam égnek áll.

Vannak "barátnőim", akik jönnek a nemzetközi tököm tudja milyen szakukkal, hogy höhö 5 vizsga, ugyan miaz... De sosem próbálták még meg helyettem megtanulni az anyagot, nem tépték még a hajukat olyan tantárgyak jegyzetei fölött, ahol minden tétel egy 3 oldalas levezetésből áll, szöveg kb nulla és én ugyan nem nyilatkozom az ő szakjukról, mert nem tudhatom ott mivan, de még is talán könnyebb egy olyan tételt megtanulni, aminek elég megérteni a lényegét, mint benyalni egy olyan levezetést, amit lehet életedben nem láttál és lehet azt sem tudod mire jó, illetve használni sem fogod, de tudni kell, ennyi. :)

Ezért mondom, hogy mindenki foglalkozzon a saját dolgával, nem kell ezt ennyire a szívedre venni. Minden diák azt kapja, amit felvállalt azzal, hogy bekerült az egyetemre. Én a szopókát kapom szorgalmi időszak közepétől és a vizsgaidőszakban is. Te szopókázol szorgalmi időszakban, a vizsgaidőszakon könnyebben túlteszed magad. Valahol ez fordítva van és van olyan hely, ahol szívás nélkül letolod az egész félévet aztán annyi. Sosem értettem miért kell sírni, meg nagyzolni, hogy nekem mennyivel nehezebb. (Tudom, bizonyos értelemben most én is azt tettem)

Vissza kell kérdezni, hogy "minek mentél olyan szakra, ahol 12 vizsga van? te vállaltad...".

2013. jan. 26. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!