Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Felvehetnek emelt szintű...

Felvehetnek emelt szintű érettségi nélkül?

Figyelt kérdés
Egy olyan iskolába akarok jelentkezni, ahova 416 volt a ponthatár tavaly. Magyar és történelem érettségi kell hozzá. Én úgy számoltam, hogy ha legalább 94%-os lesz mindkettő és van egy felsőfokú nyelvvizsgám, akkor megvan a 416 pont és nem kell emelt szintet csinálnom egyikből sem. A kérdés az, hogy jól számoltam? Tudom, hogy necces, de egyikből sem vagyok olyan jó, hogy emelt szinten nagyon jó eredményt hozzak. És a bizonyítványom 167 pont ha jól számoltam. Ti melyiket csinálnátok?

2013. jan. 24. 17:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%

"Át kell menni az egészségügyi vizsgálaton, fizikai vizsgán és pszichológusi vizsgálaton is."

Csak azt nem értem, hogy miből gondolod, hogy te biztos át fogsz menni ezeken a vizsgálatokon:D

2013. jan. 25. 12:20
 12/15 anonim ***** válasza:

Ma voltam a nyíltnapon, húszszoros a túljelentkezés.

Utolsó: mondjuk onnan, hogy tudom a követelményeket és ismerem magam. Ennek a kettőnek az összevetéséből le lehet szűrni, hogy van-e értelme egyáltalán belevágni. Feltételezhetően ha félig vak lennék és most szöktem volna ki az őrültekházából, akkor tudbnám, hogy nem sok esélyem van...

2013. jan. 25. 17:58
 13/15 anonim ***** válasza:
Ja bocsi, kérdező voltam másik fiókból. Amúgy meg biztosnak semmi sem biztos, de ilyen alapon semmit sem próbál meg az ember.
2013. jan. 25. 17:59
 14/15 anonim ***** válasza:
35%

"Utolsó: mondjuk onnan, hogy tudom a követelményeket és ismerem magam. Ennek a kettőnek az összevetéséből le lehet szűrni, hogy van-e értelme egyáltalán belevágni. Feltételezhetően ha félig vak lennék és most szöktem volna ki az őrültekházából, akkor tudbnám, hogy nem sok esélyem van..."

Az elméleted szerint a jelentkezők tizenkilenc huszad része fogyatékos és/vagy büntetett előéletű, és csak egy huszad része felel meg a követelményeknek. Ami elég nagy marhaság, mert valami alapján szűrik az embereket.

Egy példa: osztálytársam is rendőrtisztire jelentkezett, elég jó eredményei voltak a vizsgálatokon mégsem vették fel. És még bankot sem rabolt.

2013. jan. 25. 18:54
 15/15 A kérdező kommentje:
És neked amúgy mi a bajod? Nem az volt a kérdés, hogy átmegyek-e a fizikai felvételin, te csak provokálsz. Senki sem tudhatja 100%-ra hogy átmegy-e a vizsgákon, de attól még készül. Annyi eszed meg lehetne, hogy tudd ez csak egy vicces példa volt, nem szó szerint értettem.
2013. jan. 25. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!