Hallgatói szerződés! Ha most járok egy adott államilag tám. Szakra, és másik államilag tám. Szakra felvételizek, fel is vesznek, akkor az előző szak tandíját vissza kell fizetnem?
röviden ö.foglalva:
NEM kellene fizetni utólag, mert:
1. képzésváltás,ami lehet intézményváltás is
2.van folyamatos hallgatói jogviszonyom (passzív is hallgatói jogviszony,hiszen nem töröltek a hallgatói névsorból),
3. ebből következően nem marad ki félév
4. FOLYTATÓLAGOSSÁG LÉNYEGE: ősszel elkezdem az új képzést (új intézmény új kar, új szak),és ezzel párhuzamosan kiíratkozom az előző helyről
5. az új képzés képzési ideje a mérvadó
Na de várjunk csak:
lehet választani,hogy 20 éven belül kell ledolgozni
ez akkor is így van,ha ott hagyod....akkor nem úgy van,hogy egyből el kell helyezkedni? tehát 20 éven belül? azt hittem,ez csak a megszerzett diplomásra vonatkozik LOL
ez így vállalható is lenne.
amúgy ezek a válaszok mind egy embertől tőlem jöttek..
hívjál csak Misának :D
na most megnéztem:
a szerződés 11 pontjában,csak akkor mentesülhetsz a visszafizetés alól,ha hazai munkaviszonyt létesít és folyamatosan fenntartja
ebből nekem az jön le,hogy azonnal munkaviszonyt kell teremteni
alapvetően jó ötlet,hogy aki az állam pénzén tanul,az maradjon itthon,de akkor a szakmunkások is (szakácsok,pékek,hegesztők,ácsok,hentesek,kőművesek,villanyszerelők)
ja és a f@szért kell beletenni ezt a pontot,hogy az ember nem tud váltani...ilyen Rákosi alatt sem volt,nem hogy Kádár alatt,pedig akkor volt munkahely dögivel (metróépítés,tsz-ek,bányák,gyárak,építőipar,vasút...ahol akartál ott dolgozhattál,folyt a termelőmunka,na de most -2,7 gazdasági növekedés,pardon csökkenés)...a környezetemben mindenki ezt mondja, meg régi híradókban is ezt látni...na meg a rendszerből fakadóan nem is lehetett munkanélküliség...na de nem védem én az előző rendszert,...de nem is fogok elmenni csicskásnak az "imperialista" multihoz dolgozni árut pakolni meg a mekddonáltba sem...hogy végezzek úgy nappalit teljes állásban
a lényeg lényege még egyszer (már nem tudok aludni sem emiatt)
ha nem szerzed meg a diplomát:
-akkor is 20 éven belül kell elhelyezkedni,vagy azonnal,persze ha nem akarsz fizetni?????????????????
-ebből következően nem is kellene fizetni,hiszen vállalnám, hogy 20 éven belül elhelyezkedem????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
üdv: Misa
Sziasztok!
Én felvi jogászt kérdeztem és az oktatási hivatalnak is írtam levelet, nekem pont ennek az ellenkezőjét mondták. Konkrétan: az 50%-át vissza kell fizetni vagy pedig azonnal munkába kell állni. Már nem értem ezt az egészet... Neked van konkrétan erről írásos dokumentum? Ha igen megkérhetlek, hogy küldd át nekem, mert én is teljesen meg vagyok zavarodva, hogy mi van. Ugyanígy sulit akarok váltani, mint te és egy teljesen más szakra szeretnék jelentkezni, de össze vissza mond mindenki mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!