Ha egy egyetemen belül átmegyek egy másik szakra, akkor a hallgatói szerződés értelmében ki kell fizetnem az addigi féléveket vagy nem?
Figyelt kérdés
2012. okt. 27. 13:46
1/7 anonim válasza:
A Hallgatói Szerződés csak azt mondja ki hogy ha elkezdted a tanulmányokat, akkor be is kell fejezni adott időn belül, de közben válthatsz szakot. Csak ki ne csússz az időből a diplomával.
2/7 anonim válasza:
Ilyen kérdésekkel fordulj az adott egyetem tanulmányi osztályához, azért vannak. Ők megbízhatóbb választ adnak, mint itt bárki. Emailt is írhatsz nekik, még csak oda sem kell menni.
3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2012. okt. 27. 14:31
4/7 anonim válasza:
Kérdező, közben kiderült? Hasonló problémában vagyok, bár én sulit is váltanék!
5/7 A kérdező kommentje:
nem derült ki
2012. nov. 3. 01:30
6/7 anonim válasza:
Ugyanez a dolog érdekelne. Hiszen a hallgatói szerződés nem korlátozza szakváltást, visszafizetésről ott szó nincs. Mégis mikor megkérdeztem az oktatási hivatalt, azt írták, hogy az első képzés hallgatói jogviszonyának megszűnése után 30 napon belül küldik a határozatot a visszafizetésről.
7/7 anonim válasza:
Utánajártam a dolgoknak, még az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatán is voltam. Abba lehet hagyni az iskolát és elkezdeni a másikat. Ha megszűnik a hallgatói jogviszonyod az előző suliban, akkor küldenek egy levelet, hogy vagy visszafizeted a tandíj FELÉT vagy pedig vállalod, hogy a letöltött képzési idő dupláját ledolgozod itthon. Tehát ha mondjuk 2 félévet jártál, abbahagyod, akkor 2 egész évet kell ledolgoznod 20 éven belül, ráadásul ehhez még hozzáadódik az új képzési idő 2szerese is, ha ott is államin tanulsz. Körülbelül ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!