Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Természetvédelmi mérnök...

Természetvédelmi mérnök szeretnék lenni. Megéri? Van jövője?

Figyelt kérdés
Most lennék másodéves a NYME-AK-án, de valszeg most sem fog indulni a szakirányom amit választottam, meg már annyira kedvem sincs hozzá. Mikor felvételiztem tavaly akkor is szó volt róla, hogy természetvédelmi mérnök-nek mennék, mert elég természet mániás vagyok és érdekelnek a növények, állatok. De anyuék szinte megtiltották, mint ahogy most is amikor mondtam, hogy szívesen felvételiznék oda. A pontom meglett volna eddig, bár a matektól és kémiától, fizikától azért félek. Nem szeretem őket meg annyira nem is megy. Eléggé letör, hogy szüleim nem támogatnak. Nem tudom mit csináljak... Ha valakinek van tapasztalata elhelyezkedést, oktatást illetően megköszönném a segítségét. Várom a válaszokat! :)
2009. aug. 31. 12:51
1 2
 11/16 anonim válasza:
Én is most Gödöllőre szeretnék menni erre a szakra, és én nem gondolkodom itthonlétben, sztem nem érné meg, meg ha nagyon menne, akkor maradnék mesterképzésen, de majd meglátom, h h fog menni. utánanéztem, és a főbb szakok: gombaismeret, növényismeret, meg ilyenek, szal, ha érdekel mindenképp próbáld meg, másrészt ha vidéki vagy, neked is sokkal nagyobb esélyed van. :) (Mert nekem a városi osztálytársaim jóformán még a fölöttük elrepülő verebet sem ismerik föl :/ )
2011. febr. 10. 16:52
 12/16 anonim válasza:

Micsoda?Kicsit nézzetek utána mielőtt elveszitek a kedvét.

HA szakirányokat választasz például a hulladékfeldolgozásban hatalmas pénzek vannak itthon és külföldön egyaránt!Ráadásul még igencsak van jövője is,mivel sajna egyre több szemetet termelünk.Úgyhogy nézd csak meg merre lehet szakosodni,és hajrá.

2011. ápr. 30. 19:17
 13/16 anonim válasza:
19%
sziasztok! ment vki innen természetvédelmi mérnökire? vagy tervezi, hogy oda fog jövőre felvételizni? esetleg vki megy a pénteki nyílt napra? :)
2011. dec. 7. 14:55
 14/16 anonim válasza:
Teljesen felesleges tovább tanulni! Ebben az országban csak a gépészmérnökök, villamosmérnökök, kellenek. Sok van már belőlük, de ha valaki nagyon jó, akkor jól fizetik az informatikusokat, közgazdászokat, főleg a banki területen dolgozókat. Ha van aki bedolgozza magát, és később vállalkozó lesz, akkor nagyon jól lehet élni építészmérnökként. Akkor éves szintre vetítve, akár havi 2-6 millió Ft is lehet a jövedelme. Általában elmondható, hogy olyan szakmát érdemes csinálni, amivel lehet vállalkozni is. Vagy fizetéskiegészítésként bedolgozni, vagy végleg vállalkozni. Manapság sokan vannak diplomával, vagy sok szakmával is még Nyugat-Magyarországon is, akik nem találnak munkát, vagy nagyon nehezen, tapasztalattal sem! Elmennek biztonsági őrnek havi 240 óráért 75 ezer Ft-ért. Mert nincs más. Az ismerettség fontosabb a szaktudásnál, és a papírnál. Önmagában semmit sem ér, ha nincs szerencséd. Jobban jársz, ha egy jó szakmát, szakmunkást választasz. Az érettségihez kötött szakmák közül a gépipari, villamosiparinak van jövője. Pl. autószerelő, gépész, autóvillamossági szerelő stb. Ott is lehet valaki vállalkozó, sokat kell dolgozni, de szépen meg lehet élni belőle vállalkozóként, ha jól dolgozol,jobban mint ha külföldön dolgozna valaki betanított munkásként. Tanítani kellene Robert Kiyosaki könyveit, a középiskolákban, alap pl. a Gazdag papa, szegény papa.
2012. aug. 1. 18:16
 15/16 anonim válasza:
88%

Én most a Kaposvári Egyetemen tanulok Természetvédelmi mérnököt. 8an vagyunk a csoportban és ha jól tudom akkor az országban kb 4 olyan suli van max, ahol ilyen szakot indítanak. Tuti nincs évente 1200... A felettünk levők is 5en vannak. Egyre több a természetvédelmi terület, amikek valakinek felügyelni kell és aki már most bent van tuti nem bír el vele. Nekem eddig mindenki azt mondta, hogy lesz munkám, vannak ismerőseim akik ebben a szakban dolgoznak. Nincs fizika, kémia inkább ökológiai szintű, a matek meg statisztika amit gépen végzünk. És láttam írták, hogy nem tudnak elhelyezkedni. Nos igen egy FSZ-es 2 éves képzéssel nehéz is elhelyezkedni, de a diplomások általában eltudnak. Én nagyon szeretem, minden héten gyakorlat van és megyünk túrázni.

Ez az én véleményem és nem akarom azt látni, hogy mekkora hülyeséget írok!!

2014. ápr. 9. 21:46
 16/16 anonim válasza:

Szia kérdező

Látom hogy jó régi ez a kérdés. Érdekelne hogy végül mire jutottál.

2021. márc. 16. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!