Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Természetvédelmi mérnök...

Természetvédelmi mérnök szeretnék lenni. Megéri? Van jövője?

Figyelt kérdés
Most lennék másodéves a NYME-AK-án, de valszeg most sem fog indulni a szakirányom amit választottam, meg már annyira kedvem sincs hozzá. Mikor felvételiztem tavaly akkor is szó volt róla, hogy természetvédelmi mérnök-nek mennék, mert elég természet mániás vagyok és érdekelnek a növények, állatok. De anyuék szinte megtiltották, mint ahogy most is amikor mondtam, hogy szívesen felvételiznék oda. A pontom meglett volna eddig, bár a matektól és kémiától, fizikától azért félek. Nem szeretem őket meg annyira nem is megy. Eléggé letör, hogy szüleim nem támogatnak. Nem tudom mit csináljak... Ha valakinek van tapasztalata elhelyezkedést, oktatást illetően megköszönném a segítségét. Várom a válaszokat! :)
2009. aug. 31. 12:51
1 2
 1/16 anonim válasza:
13%
nincs
2009. aug. 31. 17:51
 2/16 anonim ***** válasza:

szerintem se túl keresett szakma.

a biológussal viszont jobban el lehet helyezkedni.

az nem érdekel?

2009. szept. 2. 00:50
 3/16 anonim ***** válasza:
Éppen el lehet vele helyezkedni de nem Magyarországon. Külföldön keresettebb. De ha nem szereted a kémiát inkább mást válassz, mert nálunk Szegeden a körny.tudosok és -mérnökö elég sokat tanulnak
2009. okt. 23. 00:12
 4/16 anonim válasza:

Ha olyan szakon szeretnél tanulni, aminek elvégzése után nagy eséllyel tudsz elhelyezkedni a szakmában, akkor a TVM. nem a legjobb választás, ez tény. Évfolyamtársaim közül kb. 3-4-ről tudom, h. bejutottak a természetvédelem berkeibe (nemzeti park, v. KVVM). Szóval nem könnyű elhelyezkedni vele, de nem lehetetlen. Én azért inkább még a tanulásnaál maradtam:-)De nem bántam meg, h. ezt a szakot választottam!

Az oktatás egyébként nagyon jó (legalábbis Sopronban...)nekünk se fizika, se kémia nem volt, matek se, de BSc-ben már van úgy tudom.

Remélem tudtam segíteni.

2009. okt. 24. 11:41
 5/16 anonim válasza:
Sajna diplomás munkanélküli képzés,mint sok más szak amit újonnan alakítottak a karok,hogy állami pénzekhez jussanak.Általában elmondható,hogy nem igazán van ma olyan szak Magyarországon,ahol a real tantárgyak megkerülésével "piacképes" szakmához lehet jutni.(Kivétel ha van protekció,szerencse)
2010. ápr. 18. 15:49
 6/16 anonim válasza:
Magam is TV-s vagyok, és érdeklődtem már tanároknál, hogy mi is a helyzet a jövőben. Évente kb 1200 TV-s kerül ki végzősként, és ebből jó ha 10 talál munkát magának belföldön. Meg jelenleg leépítések lesznek, támogatásokat vonnak meg a kormányváltás által, így még gyérebb a dolog. Egyszóval, amíg az országban akarsz elhelyezkedni, addig nem sok esélyed van. Külföldön másabb a helyzet. Leginkább azoknak van szebb esélyük, akik specializálódnak. Valamilyen családra pl. Én Gödöllőre járok, itt nincs kémia, fizika, matek is csak egy féléves van, az is statisztika. Nem vészes, itt büfészaknak hívják.
2010. máj. 21. 16:28
 7/16 anonim válasza:

Kedves utolsó válaszadó!

Én is Gödöllőre fogok menni a természetvédelmi mérnöki szakra, de már nem sok kedvvel... Tényleg ilyen nehéz vele elhelyezkedni? Külföldre mész dolgozni vagy mit fogsz csinálni, hogy állást kapj?

2010. jún. 20. 19:32
 8/16 anonim válasza:
Tuti, hogy külföldre megyek, de inkább arachnológusként.
2010. jún. 21. 09:10
 9/16 Kisszilva95 válasza:
Én is ilyen állat növény mániás vagyok (főleg madarak) és gondolkodtam hogy természetvédelmi mérnök leszek de inkább biológus, ökológusra pályázok most, bár még középiskolás vagyok, de vannak elképzeléseim!
2010. jún. 22. 20:59
 10/16 anonim válasza:
A bátyám is természetvédelmi mérnök már mesterképzésen van.Ő szereti mert könnyű szak és érdekes is.Csak az a baj hogy nincs igazán jövője, ő is inkább külföldre megy tanulni és dolgozni. De ha tényleg ennyire érdekel szerintem próbáld meg, mert külföldön viszont ha jól beszélsz nyelveket, jó esélyed van rá hogy el tudsz helyezkedni!
2010. nov. 18. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!