A felsőoktatásban sokat kell tanulni?
Perzse, most már 2000, ki akar még rá licitálni? Ha vki mond vmit, akkor egyből nagyobbat kell mondani, hogy csak neked legyen igazad vagy mi?
Az, hogy a pszichológia közel nem a legnehezebb szakok között van, az egy tény. Attól, hogy el kell olvasni 2000 oldalt, na bumm. Nem mindegy, hogy ilyen meg olyen személytípusokról kell olvasni, amit alaptól mindenki tud, vagy pedig a G-proteinhez kapcsolódó receptorok általános szerkezetéről vagy a foszfoinozitol anyagcserén át megvalósuló szignál transzdukcióról kell olvasni. Arra akartam utalni, hogy nem a mennyiség számít, nem attól lesz nehéz egy szak, hogy mennyi könyvet kell megtanulni....
Utolsónak igaza van.
Igaz, hogy mondjuk egy Atkinson féle pszichó könyv van vagy 800 oldal, de jó részt rizsa az egész. Kétszer átolvassa az ember, és el tudja mondani a lényeget.
És van olyan könyv, ami mondjuk csak 200 oldal, mégis 3-szor annyi erőfeszítés kell a megtanulásához, mert olyan az anyag...
Azért vannak könnyű szakok, meg kevésbé nívós egyetemek. Ott teljesen emberi tanulással - van idő aludni, sőt eljárni is, évközben zh-időszakban, ill. vizsgaidőszakban is - is el lehet érni jó jegyeket.
Pl. én nem tudok elképzelni többszáz oldalas könyveket... Nekünk 200 db. dia már soknak számított. Mondjuk reál szakra járok, itt sok megértős van. De ott is volt tárgy, amiből 1 héttel zh előtt minden nap leültem fél - 1 órát foglalkozni a tárggyal, és napról napra többet értettem meg belőle, mígnem zh-ra már egész jól ment.
De nem arra kell törekedni, hogy ilyen helyre menjen az illető.
Jó, a sajátomat se akarom leszólni, de a többi könnyűt se. A lényeget biztosan megtanítják nekünk is, meg van időnk TDK-zni is, szakkollégium, nyelvtanulás, miegymás.
Csak ebben a versenyhelyzetben jobb a nehéz.
Meg hát hozzuk ki a maximumot.
Szerintem ne ijesztgessük Kérdezőt se, másokat se.
Ne menjen ijedtségből könnyebb szakra, színvonaltalanabb egyetemre, aztán ott rájön, hogy több is kitelt volna belőle.
Szia
Én andragógiára járok. Ez a kijelentés már önmagában veszélyes, mert olyan beszólásokat kapok érte, hogy csak úgy pirul a fülem... nem értem, hogy miért kell valakit azért leszólni, hogy milyen szakos. Mindenki maga választotta, és ha olyan nehéznek érzi, meg majd belegebed, akkor nem azt kell szidni, ami szerinte könnyű.
Na mindegy, nem akarok itt hőzöngeni:)
Az andragógiáról annyit, hogy eléggé összetett a tanagyag, és ha vonz ez a terület, akkor nem lesz nehéz dolgod a tanulással. Én világéletemben a jó eredményt céloztam meg, így ezen a szakon is van elég rendesen tanulnivaló, de jó időbeosztással abszolút teljesíthető.
Melyik egyetemre gondoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!