Mennyivel nehezebb a PPKE ÁJK-ja a PTE ÁJK-jánál?
Szia!
Jómagam pázmányos voltam, a férjem pécsi. Így, mivel pécsett végzett baráti körbe csöppentem, van némi tapasztalatom:
A pécsiek folyamatosan szekálnak, "lenézik" a pázmányos diplomámat. Persze csak zrikálásból, szerintem valójában elismernek szakmailag. (Társaságban pl. csak én tudtam, hogy melyik jogtudósunk ki hunyt el a házsongárdi temetőben ;) )
Komolyra fordítva:
A beállítottsággal kapcsolatban (jobb-bal) teljesen igazad van, ez mindkét egyetemen érezhető pl. előadásokon, szemináriumokon, de problémád nem lehet belőle, hacsak nem kérkedsz vele vizsgán, de ez mindkét egyetemen illetlenség volna.
Szakmailag pedig szerintem egyik egyetem sem rosszabb a másiknál, ezt közvetlen tapasztalataim alapján mondhatom. Mindkét helyen el lehet linkeskedni x évig, de aki komolyan gondolja, az alapos képzést kep mindkét egyetemen. Egyébként nagyon sok közös tanára van a két egyetemnek, ez is azt támasztja alá, hogy túl nagy szakmai különbség nincs.
Ja, és a hit sem számít, égy kis kánonjogi képzés pedig csak gazdagítja a jogi műveltséget.
Ja, és mégegy dolog: szemináriumokra "az én időmben" a Pázmányon természetes volt, hogy bejutsz, Pécsett viszont hamar "betelnek" a jobbak.
Kiegészítésként /15-ösömhöz:
Tapasztalatom szerint az egyetemi közösségi élet Pécsett kicsivel intenzívebb. Kisebb város, jobban ismerik egymást az évfolyamtársak, gyakrabban buliznak ugyanazokon a helyeken. Pest pedig... Pest (ahol viszont diploma után több a lehetőség, amiket ott már egyetem alatt megismerhetsz).
Nem kérkedek a politikai identitásommal, de az öltözködésemből kitűnik. Nyílt napok alapján a PPKE sokkal jobb volt és nem tudom mire kérkedek a PTE-sek, az csak az ötödik legjobb ÁJK az országban a PPKE a második...
Szerintetek egyetemen kellene változtatni az öltözködésemen? (Kárpátina póló és acélbetétesben szoktam járkálni) Eddig ezzel semmi bajom nem volt...
És hogy-hogy pestiként az Eltét nem is kérdezted? Az teljesen ki van zárva? Amúgy elég egyértelmű, hogy ott jobb suliba járni, ahol laksz.
Az öltözködés meg olyan, hogy az egyetemen nem nagyon követ senki emo rocker punk és hasonló stílusokat, tehát ki fogsz tűnni, de vizsgára úgyis öltönyben kell menni, úgyhogy nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!