Mennyivel másabb az egyetem tanulás szempontjából?
ez tényleg szakfüggő. de amúgy érettségi utána én is full büszke voltam magamra, hogy emelt infó szóbelire milyen rövid idő alatt sikerült bevágnom 80 oldalnyi anyagot.
hát...most örülnék ha egy vizsgára csak annyit kéne:D
nálunk van egy tantárgy, informatika száraz elméleti részét tanuljuk egy 800 oldalas könyvből. azt a 800 oldalt oszd le 12 héttel (kb. 66 oldal). annyit vettünk át 1 óra alatt. és ez csak egyetlen egy tantárgy.
és itt az a gond, hogy senki nem rágja a szánkba az anyagot. elég nagy léptekbe veszünk mindent (mint minden más tantárgyból is).
most így visszagondolva...az egész érettségi baromi könnyű volt. egy vizsgaidőszak (nekem) sokkal nehezebb.
a kettest is meg kell szokni. eleinte nekem is ez nehéz volt (sőt, még most is az), de ez van. néhány tantárgy feleslegesen túl van bonyolítva, és mindenki örül magának ha megvan a kettese belőle. valahol ha nem is tanulsz megvan rögtön a hármas, nálunk meg rengeteg tanulással is "csak" kettes.
persze az a lényeg h megvan az adott tantárgy. persze ha valaki ösztöndíjra hajt, akk minél jobb átlag kell (de azt is máshogy kell itt már számolni).
Szaktól függ leginkább, de teljesen más, mint a középiskola.
Itt persze nagyobb szabadságot élvez az ember, azonban pont emiatt kényelmesednek el nagyon sokan, ami a kiszoródást okozza vagy a gyenge átlagot. Gépészmérnökire járok és alaposan megvagyunk f*ngatva, aminek ellenére én beleadok anyait apait, még ha az csak egy 2es is, mert az felér egy közép 3as,4essel, nekem egy 5össel :)
Összefoglalva nem lesz könnyebb a dolgod egyetemen, de sokkal jobban fogod érezni magad!
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!