Diplomaszerzés - de milyen úton?
Nem látom át, hogy hogyan szerezhet az ember diplomát. Több embertől hallottam már ehhez kapcsolódó kifejezéseket, de nem tudom hova tenni. Kis naivan azt hittem, hogy csak írok egy szakdolgozatot, azt előadom értékelik és megvan a diploma.
Na amint rádöbbentem, hogy ez nem ilyen egyszerű, összezavarodtam. Vannak tárgyak a bizonyos szakon, amiből államvizsgát(?) kell tenni. Plusz akkor ugye meg kell csinálni a szakdolgozatot egy bizonyos témából, egy bizonyos tanszéken, egy bizonyos tanárnál. Ehhez van egy fél év, amikor ugye a témát körbe kell járni, "kutatni" kell.
Hallottam már olyanról is, hogy valaki nem a végzős félévében, hanem egy évvel korábban csinálta meg a szakdolgozatát. Hogy lehetséges ez?
Na, szóval ez eléggé szakfüggő. Azt tudom elmondani, ami nálunk van. Először is választani kell egy témát egy témavezetővel, amiről fél-egy év alatt írsz egy szakdolgozatot. Ezt a megfelelő időben le kell adni. Utána jön a záróvizsga. Ami két részből áll. Egyrészt megvéded a szakdolgozatodat, másrészt van egy szakmai tételsor, ami átölelei az egész képzés anyagát, amiből vizsgázni kell.
De biztosan vannak olyan szakok , ahol ez nem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!