Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem lehet valamilyen úton...

Nem lehet valamilyen úton "megszűntetni" a matek bukást?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy én általánosban jó voltam matekból. Nem szerettem, de jó voltam belőle. 5, 5, 5, 5, 5, 4, 4, 4...

És idén, 9.-ben megbuktam. Most nyáron járok külön tanárhoz, akinél tök jól megy a dolog, (meg is jegyezte, hogy nem érti, miért buktatott meg a tanár), egyedül a suliban lévő matektanáromnál nem. De kb senkinek sem. Egy ötös sem lett, de még négyesből is csak 3-4...

2011. júl. 12. 10:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
hát tanuld meg, hogyha, tudsz pár képletet, és érted az anyagot, akkor már jó dogát írsz, és nem buksz meg, szólva akkor lehet tanár baj van, nem csíp :D
2011. júl. 12. 10:20
 2/18 anonim ***** válasza:
Váltsátok le a tanárt. Állítólag szülők+diákok közösen letudják váltani.
2011. júl. 12. 10:24
 3/18 anonim ***** válasza:
nálunk is ez van..ráadásul a tanár fiatal nő és ha nem tetszik neki valami ugy viselkedik mint egy idegbeteg. Én szerencsére kilencedikben épp hogy átmentem egy csodálatos záró dolgozattal, tizedikben meg egy matek prezentációnak köszönhetően sikerült hármasra feltornázni magam. Vannak olyan tanárok akik ezt élvezik..a szivatást
2011. júl. 12. 10:27
 4/18 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy úgy adja elő magát, mintha kis aranyos tanár lenne, pedig egy nagy rakás szär de tényleg és ezt nem csak azért mondom mert meghúzott.. de a fél osztály jár matektanárhoz év közben is és mégis mindenki 2-es
2011. júl. 12. 10:33
 5/18 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

az én tanárom is ilyen. szülőknek adja a rendes kis bárányt, meg úgy állítja be magát akinek fontos a tanítványok sorsa. Nálunk is elég soan jártak tanárhoz évközben de így is megbuktak páran.

2011. júl. 12. 10:39
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az a helyzet, hogy a tanárok többsége nem tud, sokszor nem is akar tanítani. A reál oktatás ma Magyarországon katasztrófa. Ameddig ilyen szakképzetlen, béna tanárok lesznek, addig nem fog változni semmi se. A matekot önállóan nem lehet megtanulni, mint egy irodalmat vagy történelmet.

Tanároknak ált. azok mennek, akiket máshova nem vettek fel. Tipikus futottak még kategória, sajnos meg is látszik az oktatáson.

2011. júl. 12. 10:45
 7/18 A kérdező kommentje:
tudom sajnos, de ő mindig csak azt mondogatja, hogy "nézegessétek a tankönyvet, arany virászálaim"...
2011. júl. 12. 10:51
 8/18 anonim ***** válasza:

Nálunk a biosztanár volt ilyen... szerinte az állatok fotoszintetizálnak :D:D:D:D:D:D

Hál'istennek leérettségiztünk, és nem kell többé látni...

Igaz, sajnos a tanárképzés egy amolyan selejtraktár, akit nem vesznek fel "főbb" szakirányra, az mehet, oda semmi olyan követelmény nincs, hogy kreditek 70%-a stb.

Nagyon kevés az olyan ÚJ tanár, aki szereti a munkáját. A régiek még azért mentek tanárnak, mert az volt a céljuk, a mostaniak meg azért, mert nincs más választás...

2011. júl. 12. 13:03
 9/18 anonim ***** válasza:
Ilyenkor jön a kérdés, hogy miért nincs pályaalkalmassági a tanári szakon??? Nekem is volt ilyen tanárom... semmit ismétlem semmit nem tanított a 4 éven keresztül, hát nem csoda, hogy az érettségin többen épp ,hogy elérték a 20 %-ot, 5-ös meg egyáltalán nem lett... próbáld meg leváltani, csak tesznek valamit a szülők, ha látják a statisztikákat, meg hogy minden diák látványosan panaszkodik rá.
2011. júl. 12. 17:02
 10/18 anonim ***** válasza:
Én már 7.es korom óta matektanár szeretnék lenni. Én csak egyetlen egy helyet jelöltem meg, és nekem az a célom,h matektanár legyek. Ha felvesznek,akk nem csak azért mert máshova nem jutottam be, hanem én direkt oda akartam menni, szóval kikérem magamnak,h oda csak olyan bénák járnak!!!
2011. júl. 12. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!