Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem lehet valamilyen úton...

Nem lehet valamilyen úton "megszűntetni" a matek bukást?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy én általánosban jó voltam matekból. Nem szerettem, de jó voltam belőle. 5, 5, 5, 5, 5, 4, 4, 4...

És idén, 9.-ben megbuktam. Most nyáron járok külön tanárhoz, akinél tök jól megy a dolog, (meg is jegyezte, hogy nem érti, miért buktatott meg a tanár), egyedül a suliban lévő matektanáromnál nem. De kb senkinek sem. Egy ötös sem lett, de még négyesből is csak 3-4...

2011. júl. 12. 10:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Akinek nem inge ne vegye magára...szerintem ez a beszólás nem neked szólt, hanem a tanárok 90 %-ának, akik tényleg csak azért vannak ott, mert nem volt más... örülünk, hogy vannak azért olyan lehivatott emberek mint Te.
2011. júl. 12. 17:52
 12/18 anonim ***** válasza:
Köszönöm! Am gondolom elhivatottat akartál írni! :DDD
2011. júl. 12. 21:00
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam azt a kommentet, és elnézést kérek tőled. Én is akartam tanár lenni, de kinyílt a szemem. És sajnos ez van, akár tetszik, akár nem. 90% nem való tanárnak. Nekem 2 tanárom volt a 4 év gimi alatt, aki minden szempontból alkalmas volt tanárnak, matek-kémia szakos és biológia szakos tanár. Csak a biosztanár elment szülni, így kaptunk ideiglenest...

A matek-kémiatanár megszerettette velem a kémiát, olyannyira, hogy az ált.suli utálom időszakból most kémiaszakra felvételiztem. Ezen kívül (emelt matekos csoportról beszélek) kitartó volt, olykor-olykor humoros, mindig kedves, de ami a legfontosabb, kellően felkészült és készségesen segített BÁRMIBEN, legyen az matek, legyen az személyes probléma.

A biosztanár (aki ált.suliban volt napközis is :D) pedig fiatalos, pörgős, humoros, laza, de FELKÉSZÜLT és ugyancsak készséges volt velünk.

Tanárok mintaképei. Most érettségiztem a matek-kémiatanár mondta, hogy még találkozunk az egyetemen (továbbképzésre jár), sok sikert, ha kell valamilyen segítség, szóljak nyugodtan. Ezzel nemcsak azt sugallta, hogy valószínűleg felvesznek, hanem azt a bizalmat, hogy megcsinálom, elvégzem. Ekkor én (szóbeli után fél órával volt ez) kimentem a mosdóba és (fiú létemre) elbőgtem magam, mert ilyet még nem kaptam tanártól. Annyira jólesett ez a bizalom, hogy mostmár elhiszem, hogy képes vagyok rá.

Ezt más tanároktól sajna nem kaptam (kaptuk) meg.

Bármennyire mondja a volt osztályfőnök, hogy mennyire szerette az osztályt, meg hiányozni fogunk... Nem foglalkozott annyit velünk. Nem is tanított normálisan (magyart), nem volt tanárnak való, más tanárok szerint sem...

Két tanárom fog hiányozni, akikről tudom, hogy nekik is biztosan hiányozni fogunk :)

Kicsit hosszú, kicsit off, de remélem levágható a lényeg. Aki elhivatottságból csinálja, annak minden tiszteletem, de annak nincs értelme, hogy valaki kényszerből tanítson, rosszul :)

2011. júl. 12. 22:18
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos az a helyzet, hogy a tanárok többsége nem tud, sokszor nem is akar tanítani. A reál oktatás ma Magyarországon katasztrófa. Ameddig ilyen szakképzetlen, béna tanárok lesznek, addig nem fog változni semmi se. A matekot önállóan nem lehet megtanulni, mint egy irodalmat vagy történelmet.

Tanároknak ált. azok mennek, akiket máshova nem vettek fel. Tipikus futottak még kategória, sajnos meg is látszik az oktatáson."

Ott a pont!

2011. júl. 12. 22:33
 15/18 anonim ***** válasza:
24%
ez azért van így, mert az általános iskolás és a középiskolás matek össze sem hasonlítható
2011. aug. 3. 17:30
 16/18 Smaci válasza:
0%

Az a helyzet, hogy a fogadott tanár pénzért dolgozik. Ergo kicseszne magával ha lehülyézne.

Kíváncsi lennék, hogy mekkora volt a dekoltázsod az iskolai matekon, mert ha a mérete egyenlő, vagy nagyobb az inelligencia-hánydosodnál, és egyenesen arányos a tanár korával akkor csak ötöst kaphattál volna.

2011. aug. 8. 22:23
 17/18 A kérdező kommentje:
fiú vagyok :D:D
2011. aug. 9. 10:54
 18/18 Smaci válasza:
48%
Az, hogy fiú vagy még nem biztos, hogy megment egy "más" tanártól, akinek esetlegesen bejön a dekoltázsod.
2011. aug. 9. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!