Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Beilleszkedés. Hogyan?

Beilleszkedés. Hogyan?

Figyelt kérdés

Most megyek új iskolába és rettenetesen félek. Kicsi korom óta bennem van egy görcsös megfelelni vágyás, emiatt szörnyen félek. BÁRMILYEN hasznos tanácsot szívesen fogadok...Annyit még érdemes tudni, hogy eddig két suliba jártam és a legutóbbiból nagyon rossz tapasztalataim vannak(az osztálytársaim annyira megkeserítették az életem, higy megkíséreltem az öngyilkosságot!) ezért mégjobban rettegek mint egy átlag diák aki sulit vált..:S

14/L

2009. aug. 22. 21:48
 1/4 anonim ***** válasza:
88%

ez pedig baj ugyanis az első benyomás a legfontosabb.

elöször is ne félj mert nem csak te nem fogsz ismerni szinte senkit.első nap néma kuss lesz az osztályba.törekedj arra ,hogy legyen Első barátod tehát ha látsz valakit aki egyedül ül menj oda és kérdezd meg ide ülhetek?a 2 here golyómat ráteszem ,hogy azt fogja mondani ,hogy igen.és kezdj el vele beszélgetni .hol lakik,mi volt a régi suli szerinted milyen lesz itt stb... ugyanez volt velem is csak tőlem kérdezgettek és mellém üültekxd.ez hidd el nagyon hasznos ha már első nap felkarolsz valakit.

2009. aug. 22. 21:54
 2/4 anonim válasza:
58%
Soha ne barátkozz olyannal aki nagyon hamar közeledik hozzád!!!! Abból mindig csak baj van. Hidd el !!! Ne csináld azt amit az előttem szóló tanácsolt!!! Az elég nagy hülyeség. Legyél viszahúzódó. Legyél normális, add önmgad. beszélgess, de ne beszélj ki másokat, és ha nem hazudsz akkor minden rendben lesz:-)
2009. aug. 24. 14:13
 3/4 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem nem kell mindig hátsó szándékot sejteni amögött, hogy valaki közeledik.... Na jó, most szépen megkavartuk a kérezőt. :) Szóval biztos lesznek olyanok, akik beszélgetést kezdeményeznek és kérdezgetnek. Velük nincs baj, csak az olyanokkal aki görcsösen ragadnak és esetleg kihasználnak. Velük vigyázz!

Te is kérdezgess másokat, így látják, hogy érdeklődsz irántuk és hogy közeledni akarsz.

Arra azonban számíts, hogy a [lelki] sebek megmaradnak és lehet, hogy a többiek is észreveszik majd ezt! [tapasztalat] Év közben ellátogathatnál az iskolapszichológushoz, mielőtt valami butaságot csinálsz. :( De kívánom, hogy sokkal jobb osztályod legyen. ^^

2009. aug. 24. 15:45
 4/4 anonim ***** válasza:
85%

egyáltalán ne legyen visszahúzódó, ahogy a 2. írta. abból nem lesz semmi, senki sem fog akkor haverkodni veled ha csak ülsz a sarokban. amit az első írt, tényleg jó ötlet.

és ne görcsölj, az a legfontosabb! a megfelelni akarással mindent el lehet rontani, nagyon lerí az emberről ha ezen görcsöl mindig. mosolyogj sokat, vegyél lazán mindent, és menni fog.

2009. aug. 24. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!