Mi lesz velünk a keretszámváltás után? Elfogadta a kormány a javaslatot: 10480 államis hely lesz az egyetemeken.
Az már biztos, hogy az eddig is népszerű szakokon (pl. orvostudomány, gyógyszerészet) eszméletlen magas ponthatárok lesznek, és akiknek mégis összejön az államis hely, az sem örülhet majd felhőtlenül: aaz egyetemek oktatásának színvonala drámaian csökkenni fog-feltéve, ha hihetünk a HÖOK-nak.
Ti mit gondoltok?
teljesen igazatok van, én épp ezért döntöttem külföld mellett... még úgy is megéri kimenni, ha több, mint 8 milliós tandíjat kell visszafizetnem...
én inkább az oktatás színvonalának csökkenésétől félek...mert ha ez bekövetkezik, hiába végzek Európa egyik legjobb egyetemén, lehet, hogy mire elvégzem, már sz*rt se ér a diplomám... :S
Én nem szándékozom külföldre menni, nem csupán anyagi megfontolásból nem, mert sajnos nem tehetem meg. Hanem azért sem mert érzelmileg nem tudnám megtenni a szüleimmel, hogy itt hagyom őket... Tudom, az ilyen helyzetekben ezen felül kéne kerekedni, de nem megy.
Úgyhogy most várok. BTK-ra jelentkeznék, de így nem tudom mi lesz. Talán még a részben önköltséges forma beleférne, de úgy tudom, hogy BTK-n nincs is erre lehetőség. Vagy igen? Valaki segítsen. :-)
kedves utolsó: én úgy tudom, minden képzésnek lesz részösztöndíjas formája, de azt nem lehet finanszírozási formaként beírni a jelentkezési lapon. ehelyett költségtérítésre lehet jelentkezni, és a legjobban teljesítő önköltségesek kapnak majd részösztöndíjt.
de ez nem biztos, ha vki máshogy tudja, linkelje be! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!