Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi lesz velünk a keretszámvált...

Mi lesz velünk a keretszámváltás után? Elfogadta a kormány a javaslatot: 10480 államis hely lesz az egyetemeken.

Figyelt kérdés

[link]

Az már biztos, hogy az eddig is népszerű szakokon (pl. orvostudomány, gyógyszerészet) eszméletlen magas ponthatárok lesznek, és akiknek mégis összejön az államis hely, az sem örülhet majd felhőtlenül: aaz egyetemek oktatásának színvonala drámaian csökkenni fog-feltéve, ha hihetünk a HÖOK-nak.

Ti mit gondoltok?

2012. dec. 5. 19:21
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

teljesen igazatok van, én épp ezért döntöttem külföld mellett... még úgy is megéri kimenni, ha több, mint 8 milliós tandíjat kell visszafizetnem...

én inkább az oktatás színvonalának csökkenésétől félek...mert ha ez bekövetkezik, hiába végzek Európa egyik legjobb egyetemén, lehet, hogy mire elvégzem, már sz*rt se ér a diplomám... :S

2012. dec. 5. 21:21
 12/17 anonim ***** válasza:

Én nem szándékozom külföldre menni, nem csupán anyagi megfontolásból nem, mert sajnos nem tehetem meg. Hanem azért sem mert érzelmileg nem tudnám megtenni a szüleimmel, hogy itt hagyom őket... Tudom, az ilyen helyzetekben ezen felül kéne kerekedni, de nem megy.

Úgyhogy most várok. BTK-ra jelentkeznék, de így nem tudom mi lesz. Talán még a részben önköltséges forma beleférne, de úgy tudom, hogy BTK-n nincs is erre lehetőség. Vagy igen? Valaki segítsen. :-)

2012. dec. 5. 22:57
 13/17 A kérdező kommentje:

kedves utolsó: én úgy tudom, minden képzésnek lesz részösztöndíjas formája, de azt nem lehet finanszírozási formaként beírni a jelentkezési lapon. ehelyett költségtérítésre lehet jelentkezni, és a legjobban teljesítő önköltségesek kapnak majd részösztöndíjt.

de ez nem biztos, ha vki máshogy tudja, linkelje be! :)

2012. dec. 6. 08:29
 14/17 A kérdező kommentje:
*részösztöndíjat (kimaradt az "a") :)
2012. dec. 6. 08:31
 15/17 anonim ***** válasza:
:O Hát ezt nem tudtam. Mindegy, remélem lesz valami megmozdulás, én 100 %-ig benne vagyok, ez a jogaimat sérti.
2012. dec. 6. 16:34
 16/17 anonim válasza:
Mikortól érvényes? február vagy szeptember?
2012. dec. 7. 16:06
 17/17 anonim ***** válasza:
Szeptember
2012. dec. 7. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!