Mi lesz velünk a keretszámváltás után? Elfogadta a kormány a javaslatot: 10480 államis hely lesz az egyetemeken.
Az már biztos, hogy az eddig is népszerű szakokon (pl. orvostudomány, gyógyszerészet) eszméletlen magas ponthatárok lesznek, és akiknek mégis összejön az államis hely, az sem örülhet majd felhőtlenül: aaz egyetemek oktatásának színvonala drámaian csökkenni fog-feltéve, ha hihetünk a HÖOK-nak.
Ti mit gondoltok?
Na, HÖOK, most hol vannak az ezres tűntetések, meg a népszavazás követelése?
Nem, szerintem őket is a Fidesz pénzeli... bár ahogy nézem, ahogy nálunk az egyetemen működik a HÖK, megkenés nélkül is hülyék, és csak baromságokkal foglalkoznak.
Itt van, hogy akkor az egyes területeken hány fő lesz támogatott. És ott van az orvosi, de nincs külön egészségügyi. Ez azt jelenti, hogy 2350 főt támogatnak orvosi és a többi egészségügyi pályákon? Mert én ezt nem értem. Így sincs elég orvos, miért csökkentenék a keretszámot tehát?
"Így sincs elég orvos, miért csökkentenék a keretszámot tehát?"
- Ha a kormány részéről át lehet passzolni egy doktori címtől való megfosztást az egyetem felé, szerinted miből áll (akár egy kis törvénymódosítással is), hogy visszavegyék az orvosi diplomát azoktól, akik nem állnak munkába itthon egyetem után?
Ezek még csak tervezett keretszámok, még nincs hivatalos állás.
A tüntetésről: pár órával a bejelentés után nem fog azonnal kimenni egy körlevél hogy minden diák hozza a vasvillát a Kossuth térre. Ha lesznek konkrétumok akkor lesznek szervezkedések a HÖK-ök és HÖOK részéről (mellesleg, a HÖOK már jelezte hogy ha így marad akkor lesz tüntetés, egyetemfoglalás)-
köszi az eddigi válaszokat :)
kedves 6.: sajnos az egyetemfoglalások és a tüntetések itt nem sokat érnek... tavaly is volt minden (jogon a drasztikus keretszámcsökkentés,stb), mégse értek vele semmit a tüntetők... :S
Jogon 0 államilag támogatott hely van!
De a többi is baromi kevés.
Mik ezek a számok, úgy őszintén?
Azt mondta Orbán, hogyha legközelebb is megnyerik a választást, akkor mindenki vissza akar majd jönni Magyarországra.
Bocs a politikáért, de én ezt erősen kétlem ilyen épeszűtlen, nem éppen józan döntések miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!