Melyik a jobb? Szakközépiskola vagy gimnázium? És Pesten melyik sulik jók? (nevek)
Ne mondjatok ilyen nagyon követelős iskolákat.4-es tanuló vagyok és nem bírom a tempót ha sokat követelnek,akármennyire hajszolom magam.
Minden tapasztalat és vélemény érdekel.
#9-es!
" Az tévedés, hogy a szakközépiskola szakmát ad 4 év után."
Hát barátom, rosszul tudod! Informatikai szakközépben végeztem! Már 9.től kezdve emelt óraszámban tanultuk az informatikát. 12.ben már heti 10 infó óránk volt és heti 6 matek óránk (itt csak halkan jegyzem meg, hogy még a gimiben a matek tagozatosoknak is heti 6 matek órájuk van)! Az érettségi utáni napon letehettük a infóból a szakmai felső-középfokú OKJ-s vizsgát (ugye a középfokú OKJ-nek is van több fajtája, a felső-középfokú az érettségihez kötött, ezért tehettük csak le az érettségi utáni napon, akinek nem sikerült az érettségi, az OKJ vizsgát sem tehette le). Szóval minket a 4 év alatt felkészítettek az érettségire ugyanúgy, mint egy gimiben, ráadásul annyi matekunk volt, mint egy matek tagozatos gimisnek és a 4. év végén még egy felső-középfokú informatikai OKJ-t is kaptunk.
Ha maradsz a szakközépben plusz egy évet (13.év), akkor a végén letehetsz még egy emelt szintű OKJ-t is (én ezt már nem tettem le, nem maradtam 13.évre, hanem elmentem egy egyetemre).
A plusz 2 év felsőfokú OKJ képzést meg már még feleslegesebbnek tartottam a szakközépben (erről a 13. és 14.évfolyamról beszélsz te, de ennek semmi köze a 4.év után kapható felső-középfokú OKJ-hez).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!